Keza iştah kesiyor keza neşelendiriyor

Keza iştah kesiyor keza neşelendiriyor
Keza iştah kesiyor keza neşelendiriyor
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hem sağlıklı beslemek ayrıca de her türlü gıda ihtiyacını onarmak için uzmanlar iştah kesen besinleri sıraladı. Kalorisiz bir o kadar da neşelendiren ve enerjinizi yerine getiren bu besinlerle, jurnal hayatınızı daha da kolaylaştırabilir, sağlıklı bir hayat sürebilirsiniz.

İşte uzmanlar tarafından öneriler o besinler:

-Karnabaharı ve brokoliyi hafifçe haşlayıp yoğurtla tatlandırın. Bu karışım lif açısından varlıklı olduğundan uzun vakit tok tutuyor.

-Salatalığı en ince ayrıntısına kadar yıkayın ve kabuklarıyla birlikte ince dilimler halinde kesip üstüne bol bol dereotu serpin. Bu sebzenin kalorisi yok denilecek değin az. Keza kilo almayacaksınız ayrıca de tok kalacaksınız.

-Tatlı olarak 250 gram mor eriği biraz tarçınla haşlayın. Bu meyve früktoz açısından oldukça varlıklı olmakla birlikte tatlı ihtiyacınızı da karşılayacak. -Bir porsiyon yeşil fasulyeyi 20 dakika suda haşlayıp sirke, karabiber ve azıcık tuzla tatlandırın. İsterseniz yağsız krema da katabilirsiniz.

Hem iştah kesiyor hem neşelendiriyor

-200 gram ananası fidan gibi doğrayın ve süzgeçten geçirin. İçine 100 gram kefir ve taze nane ekleyin. Ananasın içindeki enzimler, protein sindirimini hızlandırdığından epeyce doyurucudur. Keza selüloit oluşumunu da engeller.

-Kendinize yeşil salata, uskumru veya ton balığı, kivi ve portakaldan oluşan bir eğlence hazırlayın. Balığın içeriğindeki iyot, tiroit bezinin işlevlerini hızlandırdığından arzu hissini gideriyor.

Hem iştah kesiyor hem neşelendiriyor

-Öğünler aralarında acıktığınızda kuru erik yiyin. Kuru erik kan şekerinin düşmesini engeller. Oysa fazla abartmayın. Çünkü bir kuru erikte 8 kalori bulunuyor.

-Haftada iki yumurta yiyin. Çünkü yumurtada bol miktarda triptofan bulunuyor. Bu da neşenizin yerine gelmesini sağlar.

-Enerjisiz kalmamak için 1 demet maydanozu blenderden geçirip, sebze suyu ile karıştırın. Bir-iki damla acı biber sosu ekleyin ve bunu bir güzel için. Bu içeceğin içindeki C vitamini ve nebati maddeler yağ yıkımını kolaylaştırıyor.

Hem iştah kesiyor hem neşelendiriyor

-Kırmızı elmayı ince dilimler halinde kesip, 1 çay kaşığı kıyılmış ceviz ve yarım çay kaşığı yonca balıyla karıştırın. Bu karışımın içeriğindeki kıymetli lifler hem doyurucu keza de bağırsakları çalıştırıcı etki gösteriyor.

-Yağsız kaşarı ince ince dilimleyin ve siyah zeytin ile süsleyin. Üzerine 1 yemek yemek kaşığı sirke dökün. Bu, birkaç saat için açlığınızı giderecek.

-Karaciğerlerinizi çalıştırmak için 10 adet enginar kökünü, içine 1 doğranmış soğan, karabiber tanesine ve yarım limon katılmış suda haşlayın. sonra 1 akarsu kaşığı bal, iki sap kekik ve azıcık limon suyunu kaynatın. Enginar köklerini süzün ve hazırlamış olduğunuz karışımın İçinde biraz pişirip çıkarın.

Hem iştah kesiyor hem neşelendiriyor

-Bol bol böğürtlen yiyin. Böğürtlen sizi keza neşelendirir, keza de tok tutar. Kan şekerinizin yükseleceğinden korkmayın. Çünkü böğürtlenin içeriğindeki doğal şekerler kan şekerini hiçbir şekilde etkilemez.

-Kahvaltıda armut yiyin. Armudu rendeleyin ve yulafa katın. Bu karışıma biraz da yoğurt ekleyin. Armudun içeriğindeki früktoz uzun süre açlık hissetmemenizi sağlıyor.

-Günü canlı devretmek için kendinize yulaf ezmesi hazırlayıp, içine kuru meyveler katın. Bu, karbonhidrat ihtiyacınızı karşılayacak.

Hem iştah kesiyor hem neşelendiriyor

-Kendinize portakal ve 50 gram ıspanak yaprağından oluşan bir salata hazırlayın. Salatayı 50 gram yağsız yoğurt, bir parça tuz ve karabiberden oluşan bir sosla tatlandırın. Ayrıca enfeksiyonlara karşı korunun hem de midenizi doyurun.

-Meyve suyunun içine katacağınız soda, magnezyum ihtiyacınızı karşılayacak ve açlığınızı giderecek.

-Bezelyenin içeriğinde de yer alan albümin, iştahınızı kapatmak için iyi bir besin. bu nedenle çoğu kez bezelye çorbası için.

Hem iştah kesiyor hem neşelendiriyor

-200 gram değin yağsız yoğurdun içinde 1-2 kaşık yulaf koyup karıştırırsanız, bu sizi 1 saat baştan başa tok tutmaya yetecek.

-Acıktığınızı hissettiğinizde, içine limon ya da yeşil elma dilimleri eklenmiş büyük bir kadeh soğuk su içerseniz, atıştırma isteğiniz belirli bir miktarda giderilmiş olur.

Hem iştah kesiyor hem neşelendiriyor