Kediniz uyku arkadaşınız olsun

Kediniz uyku arkadaşınız olsun
Kediniz uyku arkadaşınız olsun
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Her kedi ayrı olsa da, bazı ortak özellikleri vardır. Kedileri süper kedicik yetenekleriyle ölçekleyebilmenin yanı sıra, kediler kalbimize sızarak, evlat edinmeyi seçtikleri herkese rahatlık ve neşe getirebilir. Bu, geceleri yatakta sarılmayı içerebilir. Bazı kediler ilgilenmeyebilirken, diğerleri insan emsallerine olabildiğince yakın almak isterler. Ve birçok insan bu şekilde seçim ediyor gibi görünüyor.

Kedinizin sizinle uyumasına müsade verin

Gerçekte, Hastalık Denetim ve Önleme Merkezleri (CDC) , Amerika Birleşik Devletleri’ndeki evcil hayvan sahiplerinin yaklaşık yüzde 50’sinin evcil hayvanlarının yanlarında yatmasına izin verdiğini varsayım etmektedir. Tuck.com’un kurucusu Bill Fish, sormadan , her gece güvende, duygusal ve bedensel anlamda bir his vermek de dahil edinmek üzere, kedinizin her gece yatağınıza girmesine izin vermenin artı olduğunu söylüyor.

Bill Fish’e göre, “Sizinle yatakta bir konuk olmanın yanı sıra, gerginlik ve bununla beraber sıcaklık ve konfor getiriyor.” dedi. “Kedinizin ritmik solunumu hissettiğiniz gibi, sizi rahatlatır ve daha tez uyumanıza yardımcı olur.” Fakat kedinizin gece boyunca sakin bir şekilde uyuduğu diğer bir soru. Uykunuzu kesebilir ve diğer afiyet risklerini de yatağınıza getirebilirler.

kediyle uyumak

Kediler uykunuzu nasıl etkiler

911 VETS’nin kurucusu Dr. Steve Weinberg, kedinizin sizinle bir yatakta yatmasını sağlamak için güzel ve bakımlı hissedebileceğini söyledi fakat bazıları bütün anlamıyla üzüntü ve gece terörü olabilir.

“Dezavantajı, kedilerin nokturnal hayvanlar olmasıdır” dedi. “İnsan uykusu, gecenin çirkin saatlerinde uykusunu kesebilir veya fazla erken bir saatte uyandırılabilir.”

Bundan nedeniyle Weinberg, bir kediyle uyurken bir kişinin tipik uyku modundaki uyku düzenine karşı zararlı olabileceğini söylüyor. “Çoğu kedi oyun oynamaktan hoşlanır ve hatta kapakların aşağı hareket eden insan ayaklarında çizebilir, hatta ısırır” dedi. “Kedi kedisine alerji gibi diğer sorunlar var, veya pire yoklama aşağıda değilse, insan pire sokması alabilir.”

kedi ve bebek

Kediler bununla beraber bebekleri ve bebekleri rahatlatmak isteyebilirler ve evde kendi bakıcı rollerini üstlenirler. Fakat uzmanlar kedilerin geceyi evinizin en küçüğü olanlarla geçirmemesi gerektiğini söylüyorlar.

Petplan Pet Insurance’da çalışan bir personel veterineri olan Dr. Jennifer Maniet, kedilerin bebeklerle uyuması için tehlikesiz olmadığını söylüyor çünkü bebek uyurken bir kedinin bebeği istemeyerek boğma riski var. ” Eğer kedi ürküyor yada korkuyorsa, bebeği ısırabilir ve çizebilir.” dedi. “Kedi çizikleri ve ısırıkları, kedinin hastalıkları bir bebeğe iletebilmesinin yaygın yoludur.”

– Daha Sonra, kedinizin yatağı insanlarla birlikte diğer hayvanlarla da paylaşıp paylaşmadığı sorunu var. Bir Takım kediler umursamıyor lakin bazıları onları bir korkutma olarak görebiliyor ve yatak odasında gözden düşmüş kaos yaratabiliyorlar. “Kedinizi yatağınızda tutmanız da hayvan içinde hakimiyeti artırabilir” dedi. “Onlar kendi bölgeleri gibi hissetmeye başlıyorlar ve yatağa başka biri girerse rahatsız olabilirler.”

Kediye sarılırken temkinli olmakta menfaat var

Bir kedinin doğası gereği onunlar her şeyi yapacak gibi görünmesine karşın, birçok aileler onunla kucaklaşmayı sever. Maniet, bunu yapmadan önce düşünülmesi gereken birkaç şey olduğunu söyledi.

– Birincisi, nispeten düşük rahatsızlık bulaşma riskidir. Bunu azaltmanın bir yolu, çocuk doktorları dahil olmak üzere insan doktorlarınızla konuşmaktır.

– Maniet, “Yetişkinler ve belirli insan hastalıklarına bağlı olarak bağışıklık sistemi zayıf olan çocuklar, hayvanlardan rahatsızlık bulaşma riski daha yüksek olabilir” dedi. Oysa, afiyet durumunuz ne olursa olsun, kedinin kendi sıhhat sorunlarına sahip olabileceği için yalnız bırakılması gerektiğine dair belirlenmiş işaretler vardır.

– “Saç dökülmesi, cilt döküntüleri, aksırık, öksürük, uyuşukluk, kusma ya da ishal gibi bir hastalık belirtisi gösteriyorsa, kedinizle yatmayın” dedi.

Bu gibi durumlarda, kedinizi veterinere götürün ve evcil hayvanınızı yatak odasına getirmeden önce pak bir sağlık faturasına sahip olduklarından belli olun. Maniet, “Evcil hayvanınızın genel sağlık durumu durumunu saptamak ve hastalıksız kaldığından muhakkak olmak için evcil hayvanınızın veterineriniz kadar yönlendirildiği şekilde yoklama edilmesini sağlayın” dedi.

Healthline.com

Kadinvekadin.net özel içeriğidir.