Kazada 2 çocuğu ölen annenin gözyaşı: Yaşamıyorum

Kazada 2 çocuğu ölen annenin gözyaşı: Yaşamıyorum
Kazada 2 çocuğu ölen annenin gözyaşı: Yaşamıyorum
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çocukların annesi Özlem Çakmakçı mahkemede, “Yaşamıyorum, sadece nefes alıyorum. Siz hiç, bir gecede 2 çocuğunuzu kaybettiniz mi? Anneyim, anneliğimi yitirdim” diyerek gözyaşı döktü.

 

KAZA YAPAN ŞOFÖR TUTUKLANDI

Kaza, 2 Temmuz tarihinde Toroslar ilçesi Gözne yolu Sarnıç Tesisleri civarında meydana geldi. Ramazan Topal yönetimindeki araba, Evrim ve Ekin Çakmakçı kardeşler ile yanlarındaki kuzenleri İlknur Emine Yalçın’a çarptı. Kazada, Çakmakçı kardeşler durum uygun yaşamını yitirdi, Yalçın ise ağır yaralandı. Gözaltına alınan Ramazan Topal, tutuklanıp cezaevine kondu.

Topal hakkında Mersin 5’inci Ağır Canice Mahkemesi’nde ‘taksirle ölüme niçin olma’ suçundan 15 yıla değin hapis cezası istemiyle dava açıldı. Davanın birincil duruşmasına tutsak davalı Ramazan Topal, Evrim ve Ekin’in annesi Açlık ile babası Ali Çakmakçı ve tarafların avukatları katıldı.

“CEZAEVI NEDİR BİLMEZKEN CEZAEVİNE GİRDİM”

Duruşmadaki ifadesinde üzgün olduğunu dile getiren Ramazan Topal, “Allah mekanlarını cennet etsin. Aileden daha sonra en çok üzülen kişi benim. Ömrümde karakola gitmedim. Hapishane nedir bilmezken, cezaevine girdim. Yolda yakma yoktu. Virajı alırken karşıdan gelen aracın farları gözümü aldı. Yoldan geçenleri görmedim. ‘Pat’ diye bir ses gelince sağa çekip yaralılara koştum. Sürat yapacak bir ortam yoktu. Rampa çıkıyordum, ortalama hızım 45-50 kilometreydi.” dedi.

Kazada 2 çocuğu ölen annenin gözyaşı: Yaşamıyorum

“YAŞAMIYORUM, YALNIZCA NEFES ALIYORUM”

Anne Özlem Çakmakçı ise, “Üstlerini örtmeye kıyamadığım 2 çocuğumu kaybettim. Benim hayatım karardı. Yaşamıyorum, sadece nefes alıyorum. Siz hiç, bir gecede 2 çocuğunuzu kaybettiniz mi? muhalif olaydan kurtulmaya çabasında. Anneyim, anneliğimi yitirdim.” diyerek gözyaşı döktü.

Baba Ali Çakmakçı da, “Sanığın ifadelerinde açık sözlülük görmüyorum. Hızını yolun kusuruna göre ayarlaması gerekirdi. Bu mahsus adam öldürmedir.” diye konuştu. Davalı avukatı terhis başvurusunda bulundu. Mahkeme heyeti bu talebi reddedip dosyanın hata tespiti için İstanbul Adli Tıp Kurumu’na gönderilmesini ve sanığın tutukluluk halinin devamını kararlaştırıp, duruşmayı erteledi.

Kazada 2 çocuğu ölen annenin gözyaşı: Yaşamıyorum

“BU BİR TRAFİK CİNAYETİ”

Duruşma sonrasında adliye önünde gazetecilere tanımlama yapan Özlem Çakmakçı, “Çok üzgünüm. Ne diyeceğimi bilemiyorum. ‘Bir trafik kazasıdır’ demiyorum. Bu bir trafik cinayeti. Trafik kurallarına uymayan birileri yüzünden çocuklarımı kaybettim. Bu acının tarifi yok. Sesimizi herkesin duymasını ve hak istiyorum. 2 çocuğumu bir gecede kurallara uyulmadığı için insanların yaşam hakları elinden alındı. Bu olayın ceza olduğunu düşünüyorum. Trafik cinayetleri kimsenin kaderi olmasın.” dedi.