Karamollaoğlu: ‘Biz Batı Hayranı Değiliz’

Karamollaoğlu: 'Biz Batı Hayranı Değiliz'
Karamollaoğlu: 'Biz Batı Hayranı Değiliz'
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, “Biz Batı hayranı değiliz. Ben kendi ülkemizin değerlerinin, eğer sahip çıkılırsa Batı’nın değerlerinden üstün olduğuna inanıyorum. Ahlaki değerler için bilhassa bunu söylüyorum.” dedi.

Karamollaoğlu, kentteki bir otelde düzenlenen “Basın Buluşması” etkinliğinde yaptığı konuşmada, 31 Mart 2019’da yapılacak lokal seçimler öncesinde Türkiye’de manâlı gelişmeler yaşandığını söyledi.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ni eleştiren Karamollaoğlu, “Böyle bir değişiklikten sonradan yapılacak mahalli seçimler ağırlık talep ediyor.” diye konuştu.

Karamollaoğlu, bu dönemde belediyelerin daha pozitif önem taşıdığını anlatarak, “Farklı bir dönemdeyiz, bambaşka şartlardayız. Uluslararası sahada Türkiye’nin itibarı giderek zayıflıyor.” iddiasında bulundu.

AB ile ilişkilerden bahseden Karamollaoğlu, şöyle konuştu:

“Biz Batı hayranı değiliz. Ben kendi ülkemizin değerlerinin, eğer sahip çıkılırsa Batı’nın değerlerinden üstün olduğuna inanıyorum. Ahlaki değerler için bilhassa bunu söylüyorum. Oysa o değerler kaybolduğu vakit toplumda bir kimlik krizi rahatlıkla yaşanabiliyor. Buna da ne yazık ama şahit oluyoruz.”

“İttifakın laf konusu olmadığını ve olamayacağını söyledik”

Karamollaoğlu, lokal seçimlere ilişkin tavırlarını daha önce açıkladıklarını anımsatarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu seçimlerde, genel seçim gibi bir ittifakın laf konusu olmadığını ve olamayacağını söyledik. Adı üstünde mahalli seçimler. Fakat şunu da ifade ettik, tercih bölgeleri bazında, o bölgelerde yer alan teşkilatlarımız dirsek temasında bulunabilirler. Bunu da fazla açık ve net olarak söylemiştik. Bununla ilgili bazı gelişmeler var fakat erken hemen, çünkü seçime 4 aydan daha uzun bir vakit var.”

Yeniden Kolaylık Partisi’nin kurulması

Temel Karamollaoğlu, eski başbakanlardan Necmettin Erbakan’ın oğlu Fatih Erbakan’ın, “Her Yerde Kolaylık Partisi”adıyla parti kurmasına ilişkin bir soruya şu cevabı verdi:

“Yeni bir partinin kurulmasına ilişkin gündemimizde tartışma diye bir şey değil. Allah selamet versin. Erbakan Hocamızın oğlu, severiz de kendisini ama böyle bir girişim, eğer Erbakan Öğretmen olsaydı, nasıl olursa olsun falakayı yerdi zannediyorum. Karar vermişler, yürürler. Demokrasilerde bu var.”