Karadağ, Ülkeye Yatırım Yapan Yabancılara Yurttaşlık Verecek

Karadağ, Ülkeye Yatırım Yapan Yabancılara Yurttaşlık Verecek
Karadağ, Ülkeye Yatırım Yapan Yabancılara Yurttaşlık Verecek
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Karadağ, ülkedeki yeniden yapılanma projelerine yatırım yapacak yabancılara pasaport verecek. “Ekonomi vatandaşlığı” olarak tanımlanan uygulamanın 1 Ocak 2019 itibarıyla yürürlüğe gireceği ve bundan 2 bin tanıdık olmayan yatırımcının faydalanacağı bildirildi.

YATIRIMCILARDA ARANAN ŞARTLAR

Hükümet tarafından yapılan yazılmış açıklamada, üç sene sürecek programdan yararlanmak isteyen tanıdık olmayan yatırımcılarda aranan şartlar da kamuoyuyla paylaşıldı. Açıklamada, yatırımcıların geldikleri ülkelerde herhangi bir hüküm giymemiş olması gerektiği, bu haktan kullanmak isteyenler için üç ayrı paket oluşturulduğu ifade edildi.

EN FAZLA 450 BİN EURO YATIRILACAK

Açıklamada, başkent Podgorica veya sahil şehirlerinde yerini belirlemek isteyenlerin 450 bin euro, ülkenin orta ve kuzey kesiminde vermek isteyenlerin 250 bin euro, az gelişmiş bölgelerde yerini belirlemek isteyenlerin ise 100 bin euroyu belirlenen fonlara yatırması gerektiği aktarıldı.

HEDEF: ÜLKEYE YATIRIMCI SÜRÜKLEMEK

Fonların, yatırımın yapılacağı şehirlerin belediyeleri kadar oluşturulacağı açıklama edilen açıklamada, yatırım ve projelerin ise bağımsız denetçiler göre değerlendirileceği vurgulandı. Karadağ Başbakan Yardımcısı Milutin Simovic, ekonomi vatandaşlığının ülkeye yatırımcı sürüklemek ve yeni istihdam sahaları açmak nedeniyle yapıldığını belirterek, uygulamanın ülke ekonomisinin ihtiyaçları doğrultusunda oluşturulduğunu kaydetti.