Kanada ’da 23 milyon takvim fosil bulundu

Kanada ’da 23 milyon takvim fosil bulundu
Kanada ’da 23 milyon takvim fosil bulundu
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Grasslands National Park’taki arkeolojik kazı alanında, günümüz at, kedi ve gergedanlarının 23 milyon sene önceki akrabalarına ait olduğu kayıtlı fosiller, Ottawa ’daki Kanada Müzesi’nden Danielle Fraser başkanlığındaki bir takım kadar keşfedildi.

Park alanında 2017 yılına dek yapılan kazılarda memeli türlerin fosillerine rastlamayan bilim heyeti, 2017 yazında yapılan bir araştırmada beygir kemikleri ve gergedan fosilleri keşfedince, bu yıl araştırmalarına farklı bir yük verdiklerini açıkladılar.

Kanada ’da 23 milyon yıllık fosil bulundu

Kanada basınına konuşan bilim heyetinden Danielle Fraser, “Asgari üç bambaşka at eski kalıntı türünü keşfettik. Bunlardan biri orta tepe bir köpeğin büyüklüğündeydi. Bir puma büyüklüğüne yakın kedinin fosilini bulmaktan fazla heyecanlandık. Hem gizemli bir çene kemiği fosili bulduk, ama bu bir memeli yok.” dedi.

“BU CINS KAYAÇLAR KANADA’DA ÇOK NADİRDİR”

Fosillerin, 23 milyon sene önceki Miyosen döneminde ait olduğunu aktaran Fraser, “Onları Kanada’da bulmak gerçekten heyecan verici ve şaşırtıcıdır çünkü son buzul döneminde meydana gelen buzullar, bu yaştaki her şeyi yaklaşık olarak bir kenara itti ve bu yüzden bu cins kayaçlar Kanada’da çok nadirdir.” ifadesini kullandı.

Kanada ’da 23 milyon yıllık fosil bulundu

Fraser, bu fosillerin yalnızca Saskatchewan, Alberta ve Devon adasında bulunduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti: “Olasılıkla gelecek sene geri dönecek ve tavşan ve kemirgen gibi ufak memelileri aramaya başlayacağız. Bu alandaki çalışmaların yaklaşık bir 10 yıl daha sürmesini öngörüyoruz.”