Jandarmanın SİHA filosuna yenileri eklendi

Jandarmanın SİHA filosuna yenileri eklendi
Jandarmanın SİHA filosuna yenileri eklendi
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Baykar, Jandarma Genel Komutanlığı göre kullanılmak üzere 6 “Silahlı Bayraktar TB2” insansız hava aracı ve 3 yer kontrol istasyonu daha teslim etti.

6 YENİ SİHA

Türk savunma sanayisinin insansız hava aracı (İHA) üreticilerinden Baykar, emniyet güçlerinin bu alandaki ihtiyaçlarını yerine getirmek ve aldığı siparişleri kısa sürede adamak için yoğun alıştırma yürütüyor.

Jandarmanın SİHA filosuna yenileri eklendi

Bu çalışmalar sonucu anlaşma sürelerinden fazla önce teslimatlara imza atan Baykar, son olarak jandarma personeli göre kullanılmak üzere 6 SİHA ve 3 yer denetleme istasyonu teslimatı daha gerçekleştirdi.

SİHA’ların performans ve işlevsel deneme ve kabul uçuş kriterlerini başarıyla tamamlamasıyla kabul işlemleri yapıldı.

BU YIL TESLİMAT SAYISI 20’YE ULAŞTI

Jandarmaya yapılan son teslimatla bu sene silahlı ve buluş amaçlı Bayraktar TB2 teslimatı sayısı 20’yi buldu.

Bu teslimatla envanterdeki silahlı ve buluş amaçlı Bayraktar TB2 sayısı da 58’e yükseldi. Araçların 34’ü Kara Kuvvetleri Komutanlığı, 6’sı Emniyet Genel Müdürlüğü, 18’i de Jandarma Genel Komutanlığında devir yapıyor.

Envanterde yer alan ve silahlı atış talimi kabiliyetine sahip konfigürasyondaki Bayraktar TB2 sayısı da 35’e ulaştı.

Jandarmanın SİHA filosuna yenileri eklendi

SIRADA BOZOK ENTEGRASYONU VAR

İHA ve SİHA’lar iç emniyet operasyonlarının yanı sıra son dönemde gerçekleştirilen sınır ötesi harekatlarda önemli görevler üstleniyor. Aynı anda 4 akıllı cephane taşıyabilen SİHA’lar üreten Baykar, ROKETSAN tarafından geliştirilen mini zeki mühimmatlar (MAM) MAM-L ve MAM-C’yi Bayraktar TB2’ye entegre etti.

Jandarmanın SİHA filosuna yenileri eklendi

Bayraktar TB2, son olarak TÜBİTAK SAGE göre geliştirilen yerli İHA mühimmatı Bozok ile atışlar gerçekleştirdi. Yakın zamanda Bozok’un da Bayraktar TB2’ye entegrasyonunun tamamlanması hedefleniyor. Havada kalma süresi 24 saati bulan, 27 bin 30 feet yükseklik rekoruna sahip Bayraktar TB2, 100 kilogram tartma taşıyabiliyor.

Bayraktar TB2, üzerindeki sensörlerle gece ve gündüz faaliyet gösterebiliyor. Etkin buluş, gözetleme ve istihbarat uçuşları yapan Bayraktar TB2, elde ettiği görüntüyü harekat merkezlerine gecikmesiz aktarabilme, cephane taşıyabilme, kendi mühimmatıyla hedeflere taarruz edebilme özelliklerine sahip.

Bayraktar TB2, gerektiğinde dost muharip uçaklar için lazerle kasıt işaretlemesi yapabiliyor.

Jandarmanın SİHA filosuna yenileri eklendi