İzmir Muharrem İnce Dereyi Görmeden Paçaları Sıvama Hd

İzmir Muharrem İnce Dereyi Görmeden Paçaları Sıvama Hd
İzmir Muharrem İnce Dereyi Görmeden Paçaları Sıvama Hd
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İzmir Muharrem İnce Dereyi görmeden paçaları sıvama HD

Muharrem İnce Dereyi görmeden paçaları sıvama

İZMİR’de CHP’nin kuruluş yıl dönümü etkinliğine katılan, partinin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bir gazetecinin, Yerel seçimlerin ardından yeniden kurultay çalışması olacak mı sorusuna İnce, Dereyi görmeden paçaları sıvama yanıtını verdi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise, ilçe belediye başkanlarının Ankara’daki programa katıldığı, bunun da kendisinin yalnız bırakıldığı yönünde manzara oluşturduğuyla ilgili bir soruya, İzmirliler beni yalnız bırakmadığı sürece yalnızlık olmaz dedi.

CHP İzmir İl Örgütü, partinin 95’inci kuruluş sene dönümü etkinlikleri kapsamında Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk sundu. CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’in Ankara’daki programa katılması sebebiyle yer almadığı etkinliğe, CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, bir takım ilçe başkanları ve bazı belediye başkanları ile fazla sayıda partili katıldı. Burada CHP’lilere seslenen CHP İzmir İl Sekreteri Birgül Değirmenci, Demokrasiden, özgürlükten ve cumhuriyet rejiminden böylece müsamaha etmeyenler, İzmir’i ötekileştirmeye çalışmış, fakat her seferinde İzmirlilerin tokadını da yemişlerdir. Yemeye de devam edecekler dedi. Değirmenci, konuşmasının devamında Cumhuriyetin temellerinin atılmasında CHP’ye ne kadar ihtiyaç duyulmuşsa, bugün daha fazlasıyla gereklilik olduğunu söyledi.

‘İZMİRLİLERLE BİRLİKTE ALMAK İSTEDİM’

İzmir’in kurtuluşunun 96’ıncı yıl dönümü kutlamalarına bulunma üzere kente gelen ve partisi göre Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen kuruluş yıl dönümü programına da katılan, 24 Haziran’daki seçimlerde CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı olan Muharrem İnce, burada basın mensuplarının sorularını yanıtladı. İnce, 9 Eylül’e dair, İnsanların, kentlerin, şehirlerin dönüm noktaları vardır. 9 Eylül de Türkiye’nin ve İzmir’in dönüm noktasıdır. Ayrıca bir kuruluşun günü ayrıca de bir kurtuluşun günüdür. Biz bu ülkeyi yoktan var edenlere minnet ve şükranlarımızı sunmak istiyoruz. Hepimiz biliyoruz fakat bu cumhuriyeti kuranlar Anadolu’nun ortasındaki bir köylü devletinden, modern bir cumhuriyet yarattılar. Köylü çocuklarına keman çalmasını öğrettiler. ve şunu biliyoruz; bu ülkenin kurtuluşu da İzmirlileri artırmak olmalıdır. Türkiye İzmir’e benzediği anda bizim de kurtuluşumuz olacak zaten. O zaman pasaportumuz Kapıkule’den sonra işe yarayacak. O zaman gençlerimiz daha serbest olacak. O süre gençlerimiz başka ülkelerin vize kuyruklarında gezmeyecek. Böyle bir günde İzmirliler ile beraber almak istedik dedi.

‘PARTİMİN BİR OY POZITIF ALMASI İÇİN ÇALIŞACAĞIM’

Bugün Ankara’da da CHP’nin kuruluş sene dönümü zarfında programın olduğunun hatırlatılması üzerine İnce, şunları söyledi

Böyle bir eğlence geldiği için İzmir’e geldim. İzmir de bizim Ankara da bizim. Ne ayrım eder. Ankara’da da olurum, İzmir’de de olurum. Ankara’da 16 yıl oldum zaten. Bırakın da bir kere de İzmir’de olayım.

Lokal seçimlere dair de konuşan Muharrem İnce, Ben gençlik kolu başkanıyım, ilçe sekreteriyim, il başkanıyım, parti meclis üyesiyim, grup başkanvekiliyim, milletvekiliyim. 40 senem bu partide geçti. Önümüzdeki yerel seçimlerde partimizin bir oy arti alması için var gücümle çalışacağım. Bir oy arti edinmek için ne gerekiyorsa onu yapacağım dedi.

YEREL SEÇİMLERDEN SONRASI

Muharrem İnce, bir gazetecinin, Lokal seçimlerden daha sonra her yerde kurultay talepleriniz olacak mı sorusuna ise ‘Dereyi görmeden paçaları sıvama. Önce bir lokal seçimi gör yanıtı verdi. Lokal seçimde belirlenecek adaylar ile ilgili soru üstüne ise Onu ben bilemiyorum. Adayları ben belirlemiyorum dedi.

‘BEN YALNIZ MIYIM’

İl Başkanı Deniz Yücel ile birçok ilçe belediye başkanının Ankara’da, Genel Merkez tarafından düzenlenen programa katıldığı hatırlatılarak, Burada yalnız bırakıldığınızı düşünüyor musunuz sorusu yöneltilen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise şu yanıtı verdi

İl Başkanımız, belediye başkanlarımız Ankara’da partinin 95’inci kuruluş sene dönümünü kutluyorlar. Biz de burada İzmirli hemşerilerimizle İzmir ve Türkiye’nin kuruluş sene dönümünü kutluyoruz. O da tahsis bu da ödev. İki görevi bir arada yapıyoruz. Yalnız bırakıldığımı düşünmüyorum. Hayır böylece bir şey yok. Ben yalnız mıyım İzmirliler beni yalnız bırakmadığı sürece yalnızlık olmaz.

Tören, hatıra fotoğrafının çekilmesi ile son buldu.