İYİ Parti’nin Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kesin Oldu

İYİ Parti'nin Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kesin Oldu
İYİ Parti'nin Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kesin Oldu
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İYİ Parti, 31 Mart’ta yapılacak olan lokal seçim öncesinde ilk adayını tanıttı. Prof. Dr. Atakan Aksoy, İYİ Parti’den Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan adayı oldu.

ADAY TANITIM TOPLANTISINA FAZLA SAYIDA PARTİLİ KATILDI

Yeni Gaste’nin haberine göre, Zorlu Grand Otel’de yapılan aday tanıtım Genel Başkan Yardımcısı Müsavat Dervişoğlu, İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs, Manisa Milletvekili Tamer Akkal, Samsun Milletvekili Bedri Yaşar İYİ Parti Kurucu üyesi Ali Sağır, İl Başkanı Azmi Kuvvetli, Çevre İl Başkanları, İlçe Başkanları, İl Yönetimi, Belediye Meclisi Üyeleri, Trabzon’da fakat Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri ile fazla sayıda partili katıldı.

“KENTSEL PROJELERİYLE TANINAN ATAKAN AKSOY BEY ADAYIMIZ OLDU”

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın, sosyal medya hesabından yayınladığı mesajında, “Türkiye genelinde İYİ Parti olarak ilk Büyükşehir Belediye Başkan Adayımızı Trabzon’da açıkladık. Şehirsel projeleriyle belli Prof. Dr. Atakan Aksoy Bey adayımız oldu. Allah utandırmasın. Toplantıyı şereflendiren milletvekillerimize ve tüm İYİ Parti ailesine gönülden teşekkürler” ifadelerini kullandı.

PROF. DR. ATAKAN AKSOY KİMDİR?

Prof. Dr. Atakan Aksoy, 1974 Yılında Trabzon’da doğdu. Yomra İlçesi Özdil Mahallesi nüfusuna kayıtlıdır. KTÜ İnşaat Mühendisliği Ulaştırma Anabilim Dalı Öğretim Üyesidir. Gümüşhane Üniversitesi ve Avrasya Üniversitesi bünyelerinde de Öğretim Üyesi olarak çalışmıştır. KTÜ, Kalkınma Ajansı, TUBITAK destekli projeler yürütmüştür. DLH destekli demiryolu projelerinde çalışmıştır. Genelkurmay Başkanlığı İnşaat Emlak ve NATO Enfrastrüktür Daire Başkanlığı Yer Sarsıntısı Araştırma Grubu’nda vatani görevini yapmıştır. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Asfalt Fabrikaları AŞ (İSFALT AŞ) ve Karayolları Genel Müdürlüğü’ne asfalt konularında milli ve uluslararası katılımlı çağrılı konferanslar vermiştir. KGM’nin, asfaltta kireç tatbik şartnamesini oluşturma dönemlerinde, Kireç Sanayicileri derneğine bir yıl süreli danışmanlık yürütmüştür. Trabzon’da kurulmuş yer alan Doğu Karadeniz İlleri Hizmet ve Kalkınma Birliği Başkanlığı bünyesinde Turizm ve Çevre Altyapısı Bileşen Koordinatörlüğü görevlerinde bulunmuştur.

TÜRKİYE LOJİSTİK MASTER PLANI ÇALIŞMALARINA KATKILAR SUNDU

DPT bünyesinde AB Destekli Bölgesel Kalkınma Programları, TR90 Seviye II Bölgesi Kalkınma Programı, Hibe Mekanizmaları, AB Fonları, Proje Döngü Yönetimi, Satınalma Prensipleri ve Kuralları, Hibe Sözleşmeleri Yönetimi-Sorumlukları-Uygulamaları, Raporlama, AB-Türkiye Parasal İşbirliği Çerçevesi, Proje Idare izlenmesi, e-ortamda izleme bilgi sistemi uygulamaları kapsamında eğitimler almıştır. Türkiye Lojistik Master planı çalışmalarına katkılar sundu. Trafik Mühendisliği konularında fazla sayıda konferanslar verdi. Birçok milli ve uluslararası yayın çalışması yürüttü. Bölgesel anlamda katkılar meydana getirmek üzere çok sayıda televizyon programı, radyo programı, basın bildirisi, haber sitesi görüşleri sundu.

2014 YEREL SEÇİMLERİNDE AK PARTİ NAMZET ADAYI OLDU

Birim Başkanı Yardımcılığı, Bölüm Başkanlığı, Rektör Danışmanlığı, Inşa İşleri Daire Başkanlığı, Turizm Çevre Altyapısı Bileşen Koordinatörlüğü vb. farklı alanlara yönlendirilmiş yönetimle ilgili görevler yürüttü. Çok sayıda ev inşaatları yaptırdı ve çoğu inşaat faaliyetlerinin içerisinde yer aldı. 2014 Yılı Mart Ayı Lokal Seçimlerinde, Yargı ve Yeniden Yapılanma Partisi Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevi için aday adayı oldu. Prof. Dr. Atakan AKSOY; iyi derecede İngilizce bilmektedir.