İtalya, ‘Bize de Saldıracaklar’ Deyip Türkiye’ye Dayanışma Mesajı Gönderdi!

İtalya, 'Bize de Saldıracaklar' Deyip Türkiye'ye Dayanışma Mesajı Gönderdi!
İtalya, 'Bize de Saldıracaklar' Deyip Türkiye'ye Dayanışma Mesajı Gönderdi!
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İtalya Başbakanlık Müsteşarı Giancarlo Giorgetti, piyasalarda avını seçip harekete geçen aç spekülatif fonlar bulunduğunu belirterek ülkesinin tıpatıp Türkiye gibi bir hesaplı saldırıya uğrayabileceğini söyledi. İtalya Dışişleri Bakanı Enzo Moavero Milanesi de Türkiye’ye dayanışma mesajı gönderdi.

“TÜRKİYE GİBİ İTALYA’YA DA IDARELI BİR SALDIRI OLABİLİR”

Libero gazetesine mülakat veren Giorgetti, bu ayın sonu ile eylül ayının başında İtalya’ya karşın hesaplı bir atak olabileceğine dikkati çekerek, bu bağlamda Türkiye’yi misal gösterdi.

Piyasa üzerinden İtalya’ya yönelik idareli atak olabileceği ihtimalinin sorulması üzerine Giorgetti, “Böyle bir saldırıyı bekliyorum. Piyasalarda avını seçip harekete geçen aç spekülatif fonlar bulunur. 1992 Ağustos sonunda ve 7 sene önce Berlusconi’yle neler olduğunu hepimiz gördük. Yazın borsada eksik hareket olduğunda bu, ülkelere karşın saldırgan girişimlere neden olabilir, tıpkı Türkiye’de olduğu gibi.” ifadelerini kullandı.

İTALYA’DAN TÜRKİYE’YE DAYANIŞMA MESAJI

İtalya Dışişleri Bakanı Enzo Moavero Milanesi de hafta sonu bir gazeteye verdiği mülakatta Türkiye’ye dayanışma mesajı göndermişti.

Milanesi, “Birincil düşüncem, Akdeniz’in ticari ve mali dengesi açısından fazla önemli bir oyuncu olan kayda değer bir ülkeyle dayanışma kullanmak gerektiğidir. Kriz durumu hepimiz için kötü haberdir. sorumluluk sahibi bir şekilde yakın olma göstermemiz ve Türk lirasının çöküşünün kısa vadedeki mümkün sonuçları için dikkatlice gözetim ve teftiş yapmamız gerekir.” demişti.

Türkiye’de olanların, Avrupa kıtasını da ilgilendirdiğini bildiren Milanesi, Avrupa gibi sağlam bir bölgede, çoğu ülkenin tek bir enerjik para birimi kullandığı ve bir sorun yaşandığında bu ülkelerin bir koruma ağı oluşturduğu bir bölgede bulunmanın menfaat olduğunu söylemişti.

Milanesi, “Türkiye’de yaşananlar, avro gibi bir para birimi kullanmanın olumlu ya da negatif olduğu konusunda hala şüpheleri bulunanlar kadar fazla dikkatlice değerlendirilmelidir.” yorumunda bulunmuştu.