İsveç polisi oyuncak silahlı down sendromlu genci öldürdü

İsveç polisi oyuncak silahlı down sendromlu genci öldürdü
İsveç polisi oyuncak silahlı down sendromlu genci öldürdü
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İsveç polisi başkent Stockholm’de bir vahşete imza attı. Down sendromlu ve otistik Eric Torel, elindeki oyuncak tabanca nedeniyle öldürüldü.

POLİSTEN OĞLU İÇİN YARDIM İSTEDİ

Gazeteye izah etme yapan gencin babası Ricart Torel, oğlunun gece yarısı evden kaçtığını ve konuya ilişkin polisten destek istediklerini söyledi.

Polislerin elinde oyuncak tabanca bulunan oğluna kurşun yağdırdığını kaydeden baba, ”Elindeki oyuncak için oğluma alev etmişler. Üç polisin kurşunu oğlumun karnına isabet etmiş.” ifadesini kullandı.

POLİS HAKKINDA SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Anne Katarina Söderberg de oğlunun konuşamadığını, yalnızca ”Anne” diyebildiğini aktararak, ‘‘Oğluma hayatında birincil defa oyuncak bir tabanca armağan edildi. O tabanca da oğlumun sonu oldu.” dedi.

Polislerin oyuncak bir tabanca için oğlunu karnından vurmak yerine onu önlemek için ayağına nişan alabileceklerini bildiren anne, hayatlarının daha aşağı üst olduğunu söyledi.

Özel Savcı Martin Tiden, polisler hakkında görevi kötüye kullanmadan soruşturma başlatıldığını belirterek, polislerin de tahsis başındaki memurları silahla “tehdit ettiği için” gençten şikayetçi olduğunu aktardı.