İstanbul’da 500 zabıta memuru alınacak

İstanbul'da 500 zabıta memuru alınacak
İstanbul'da 500 zabıta memuru alınacak
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Belediyeden yapılan açıklamaya tarafından, zabıta adayları lise, ön lisans ve lisans mezunları arasından yapılacak sözlü sınavla seçilecek.

Alınacak 500 zabıta memuru kadrosu için lise mezunlarının yanı sıra yat kaptanlığı, turizm rehberliği, acil takviye ve facia yönetimi, çevre ve çevre sağlığı, mahalli idareler, bilgisayar ve enformasyon sistemleri, bilgisayar programcılığı, ekonomi-iktisat-meslek idaresi ve işletme, muhasebe ve finansal yönetim, halk yönetimi ve siyaset bilimi ile insan kaynakları ve personel yönetimi gibi lisans ve ön lisans mezunları da başvurabilecek.

ARANAN ŞARTLAR

Devlet Memurları Kanunu’na tabi olarak istihdam edilecek zabıta memurları; 30 yaşını doldurmamış, 2016 KPSS (B) grubu sınavından en az 60 puan almış adaylara karşın yapılacak sözlü sınavla belirlenecek.

Erkek adaylarda boyun en düşük 1,67 metre, kadın adaylarda 1,60 metre olması, boyun 1 metreden pozitif olan kısmı ile kilosu arasında 10 kilogramdan eksik veya fazla ayrım olmaması şartı da aranacak.

Belirtilmiş şartları içeren adayların, 15 Ağustos’a kadar “http://basvuru.ibb.gov.tr” adresi üzerinden elektronik ortamda doldurarak imzaladıkları kullanım ve belgelerle birlikte tabip gözetiminde tepe ve kilo ölçümü yapmak üzere İstanbul Büyükşehir Belediyesi Yenikapı Avrasya Misafir Etme ve Sanat Merkezi ’ne bizzat müracaat etmeleri gerekiyor. Müracaatlar, sadece meslek günlerinde 09.00-17.00 saatleri arasında alınacak. Posta ve e-posta yolu ile yapılacak başvurular dikkate alınmayacak.

Sınava katılma şartlarını taşıyan adaylar arasından KPSS puanlarına tarafından yapılacak yerleştirme ardından en yüksek puanlı adaydan açmak üzere tahsis yapılacak. Sınava girmeye yargı kazanan adayların listesi, 17 Ağustos’ta “http://basvuru.ibb.gov.tr” adresinden ilan edilecek.

Imtihan, adayların bilgi ve yeteneklerini ölçecek şekilde sözlü olarak yapılacak. Adayların, sistemden aldıkları imtihan giriş belgesinde yazılmış tarih ve saatte sınav uygun hazırlanmış bulunmaları gerekecek. Sınava katılmamaya yönelik olarak hiçbir kabul edilmeyecek. Sınava girmeye hak kazandığı halde ilan edilen imtihan tarihinde sınava katılmayan adaylar, sınav hakkını kaybetmiş sayılacak.