Fransa’da iltica ve sığınma haklarına yeni düzenleme

Fransa'da iltica ve sığınma haklarına yeni düzenleme
Fransa'da iltica ve sığınma haklarına yeni düzenleme
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Meclis’te yapılan oylama sonucu dizayn, 25’e karşısında 100 oyla kabul edildi. Tasarıya, Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un kurucusu olduğu Cumhuriyet Yürüyüşü Hareketi (LREM), Bağımsızlar ve Demokratlar Birliği yardım verirken, sağ ve solcu partiler karşı çıktı.

8 VEKIL DE KARŞI ÇIKTI

Milli Meclis, İçişleri Bakanı Gerard Collomb’un Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un talimatıyla hazırladığı tasarıyı oyladı.

LREM’den 8 milletvekilinin de tasarıya karşısında çıktığı belirtildi.

Collomb, konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, tasarının mülteci sorununa çözüm bulacağını savunarak, yasadaki uygulamaların 1 Ocak 2019 itibariyle yürürlüğe gireceğini kaydetti.

YENİ YASANIN GETİRİLERİ

Yeni yasada iltica başvurularının tamamlanma süreci 11 aydan 6 avuç içi indirilirken, başvuruları kabul edilmeyen mültecilere hudut dışı edilene değin verilen idari zaman ise 45 günden 90 güne çıkarıldı.

Yasaya tarafından, sığınmacıların Fransa Mültecileri Koruma Ofisine (OFPRA) sığınma tatbik talebi için verilen vakit 120 günden 90 güne, OFPRA’nın verdiği karara itiraz için tanınan vakit de 30 günden 15 güne indirildi.

Yeni yasayla oturum izni olmayan göçmen ya da mültecilerin 16 saat olan tutukluluk süreleri 24 saate çıkarıldı.

Sığınma talebi kabul edilen mültecilere verilen oturum izninin süresi bir yıldan 4 sene çıkarılırken sığınma talebinde bulunanlar, Paris’teki mülteci merkezine gelmeden, oldukları şehirden video-konferans yöntemiyle de mülâkat yapabilecek.