İstanbul Yeni Havalimanı’na Bagajlı Lüks Nakliyecilik ile 18 Merkezden Ulaşılabilecek

İstanbul Yeni Havalimanı'na Bagajlı Lüks Nakliyecilik ile 18 Merkezden Ulaşılabilecek
İstanbul Yeni Havalimanı'na Bagajlı Lüks Nakliyecilik ile 18 Merkezden Ulaşılabilecek
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Birincil etabı 29 Ekim’de açılacak olan İstanbul Yeni Havalimanı için artık geri sayım başlarken, dev merkeze ulaşım ile ilgili önemli bir gelişme daha yaşandı. Havaalanı için İETT İşletmeleri Genel Müdürlüğü, “Bagajlı Lüks Taşımacılık (BLT) Hatlarının Oluşturulması ve Taşımacılığın Yerinde Araçlarla Karşılanması” adlı bir ihaleye çıktı.

ULAŞIMDA ÇÖZÜM İÇİN BAGAJLI LÜKS TAŞIMACILIK GELİYOR

Açılışı 29 Ekim gününe planlanan İstanbul Yeni Havalimanının da yapımı bütün hızıyla devam ediyor. Yüzde 95’i tamamlanan havaalanı açıldığında ulaşımda bezginlik yaşanmaması adına ulaşım alternatifleri de artıyor.

İETT İşletmeleri Genel Müdürlüğü, İstanbul Yeni Havalimanına bagajlı lüks nakliyecilik yapılmasıyla ilgili bir ihaleye çıktı. İETT, İstanbul Genelinde Yeni Havalimanı Toplu Ulaşım Entegrasyonu Kapsamında Bagajlı Lüks Nakliyecilik (BLT) Hatlarının Oluşturulması ve Taşımacılığın Yerinde Araçlarla Karşılanması Nedeniyle Toplu Taşıma Yerine Getirmek Üzere Hat Kiralama İşi adlı bir ihale ilanı yayınladı.

18 MERKEZDEN 150 OTOBÜS ÇALIŞACAK

4 Eylül tarihinde kapalı öneri usulü arttırma ile yapılacak ihaleyi kazanacak olan şirket 10 yıl süreyle İstanbul’da oluşturulacak 18 hat üstünde 150 otobüsle İstanbul Yeni Havalimanı aralarında nakliyecilik yapacak. Toplu taşıma gerçekleştirmek üzere hat kiralama işi ihalesinde tahmin edilen bedelin KDV dahil 468 milyon TL olduğu ve varsayım edilen toplam bedelin yüzde 3’ü oranında 14 milyon 40 bin TL’lik geçici teminatı olduğu ilanda belirtildi.

Bu araçlarla günde 75 bin yolcunun taşınması beklenirken otobüs durakları terminalin aşağı yer alacak. Yürüyen merdivenler ya da asansörle terminale geçilebilecek. Bagajsız seyahat edenlere karşın ise 36 İETT otobüsü hizmet verecek. Bu nakliye ile de 15 bin kişiye hizmet verilmesi bekleniyor.

660 TİCARİ TAKSİ HİZMET VERECEK

İstanbul Yeni Havalimanında ulaşımla ilgili hem ilk etapta 660 adet ticari taksi de hizmet verecek.Taksi sayısı, havalimanının kapasitesi geliştikçe artabilecek.

Gayrettepe-İstanbul Yeni Havaalanı arasındaki metronun ise 2019 yılı sonu, 27 kilometreden oluşacak 6 istasyonun olduğu Halkalı-İstanbul Yeni Havalimanı arasındaki metronun ise 2020 yılı sonunda hizmete açılması bekleniyor.

THY MOBİLYA BILGIN İHALESİNE DE ÇIKTI

BU ARADA havayolu şirketlerinin İstanbul Yeni Havalimanı için hazırlıkları devam ediyor. Yolcu payının yüzde 70’nin olacağı Türk Hava Yolları da kendisi ve iştirakleri için muhtelif çeşit ve adetlerde mobilya alımı ilanına çıktı.