İŞKUR 12 Bin Kişiye Yurt Dışarıya Iş İmkanı Sağladı

İŞKUR 12 Bin Kişiye Yurt Dışarıya Iş İmkanı Sağladı
İŞKUR 12 Bin Kişiye Yurt Dışarıya Iş İmkanı Sağladı
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İŞKUR, bu yılın Ocak-Temmuz döneminde 12 bin 851 kişinin yurt açık havada istihdamına aracılık etti.

YURT İÇİNDE YAKLAŞIK 600 BİN KİŞİYE İSTİHDAM SAĞLADI

İstihdamın korunması ve artırılması, işsizlerin mesleki niteliklerinin geliştirilmesi, işsizliğin azaltılması ve özel politika gerektiren grupların meslek gücü piyasasına kazandırılmasını amaçlayan İŞKUR, istihdama arabuluculuk etmeyi sürdürüyor.

Bu yılın Ocak-Temmuz döneminde yurt içinde toplam 570 bin 910 kişinin istihdamına arabuluculuk eden kurum, yurt dışı için de meslek kapısı oldu.

YAKLAŞIK 13 BİN KİŞİYE YURT DIŞINDA MESLEK İMKANI SAĞLADI

Haziran’da bin 466, temmuzda bin 567 kişinin yurt dışında istihdamına aracılık eden İŞKUR, bu yılın Ocak-Temmuz döneminde ise 12 bin 851 kişiyi yurt dışına işçi olarak gönderdi.

Cezayir bin 704, Rusya bin 583, Suudi Arabistan bin 551, Kuveyt 942, KKTC 927, Almanya 850 ve Katar 613 kişiyle azami emekçi gönderilen ülkeler olarak sıralandı.

BIRINCIL SIRADA İNŞAAT SEKTÖRÜ VAR

Bir dönem Türk işçileri için favori olan Libya iç çatışmalar sebebiyle cazibesini yitirdi. Bu yılın yedi aylık döneminde İŞKUR yoluyla Libya’ya sadece 5 emekçi gönderildi. Çin’de 3, Kırgızistan’da 4, İspanya’da ise 7 işçinin istihdamına arabuluculuk edildi.

İŞKUR’un maksimum işçi gönderdiği ülkelerin Türk müteahhitlerinin en fazla projeyi üstlendiği ülkeler olması dikkati çekti.

Yurt dışına gönderilen işçiler ağırlıklı olarak inşaat sektöründe istihdam edilirken, ikinci sırayı ise hizmetler sektörü aldı.