Işe Gelmeme yapmayan öğrenciye ödül geliyor

Işe Gelmeme yapmayan öğrenciye ödül geliyor
Işe Gelmeme yapmayan öğrenciye ödül geliyor
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ulusal Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Mevzuat bugünkü Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Yönetmelikte, “1 sayılı Cumhurbaşkanlığı Teşkilatı Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi” hukuki yardım kapsamına alındı.

Mevzuat değişikliğiyle devamsızlık yapmayanların ödüllendirilmesi ve okula devamın sağlanması nedeniyle özürsüz devamsızlık süresi 5 günü geçmeyen öğrenciler için düzenleme yapıldı.

DOKÜMAN İÇİN 5 GÜN KOŞULU GELDİ

Buna tarafından, mektep öğrenci ödül ve disiplin kurulu, derslerdeki gayret ve başarılarıyla menfaat gösteren, özürsüz devamsızlık süresi 5 günü geçmeyen, bütün derslerden başarılı olan, dönem puanlarının ağırlıklı ortalaması 70’ten aşağıda olmayan ve davranış puanı 100 olan öğrencilerden, 70 ile 84.99 arasındakileri teşekkür belgesi, 85.00 ve daha yukarı olanları takdir belgesi, orta öğrenim süresince minimum üç öğretim yılının bütün döneminde takdir belgesi alanları üstün başarı belgesi ile ödüllendirecek.

Devamsızlık süresi özürsüz 10 günü, toplamda 30 günü aşan öğrenciler, ders puanları ne olursa olsun başarısız sayılacak ve durumları yazılmış olarak velilerine bildirilecek.

BAZI ÖĞRENCİLER İÇİN GEÇERLİ OLMAYACAK

Ama üniversite hastaneleri, eğitim ve araştırma hastaneleri ya da tam teşekküllü hastanelerde yoklama belirli kesintisiz tedaviyi veya organ naklini gerektiren hastalığı bulunanlar, bütün zamanlı kaynaştırma yoluyla eğitimlerine devamlı özel eğitim ihtiyacı olan öğrenciler ve özel eğitim meslek liselerine belirli olan öğrenciler, sosyal hizmet, emniyet ve asayiş birimlerinin devlete ait raporları doğrultusunda koruma ve bakım altına alınanlar ile tutuklu öğrencilerin özürsüz devamsızlık süresi 10 günü geçmemek kaydıyla toplam işe gelmeme süresi 60, bütün zamanlı kaynaştırma, bütünleştirme aracılığıyla eğitimlerine sürekli özel eğitim ihtiyacı olan öğrenciler ve özel eğitim meslek liselerine belirtilen olan öğrencilerin özürsüz devamsızlık süresi 20 günü geçmemek kaydıyla toplam devamsızlık süresi 70 gün olarak uygulanacak.