Iş liselerine yardım

Iş liselerine yardım
Iş liselerine yardım
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ulusal Eğitim Bakanlığı (MEB) yetkililerinnin verdiği bilgiye Türkiye Milli Ajansı kadar 2018 yılı öneri çağrısı dönemi Erasmus  programı ‘Mesleki Eğitim Öğrenici ve Personel Hareketliliği ’ faaliyeti kapsamında sunulan proje tekliflerinin değer biçme süreci tamamlanarak 31 Temmuz’da açıklandı.

STAJ YAPMA İMKANI

Desteklenen projeler kapsamında iş liselerinden üniversitelere, ulus kurumlarından sivil toplum kuruluşlarına, şirketlerden belediyelere kadar geniş bir yelpazede kurum ve kuruluşlara sağlanan hibe desteğiyle öğrenci ve öğretmenlere, Avrupa’da çalışma alanları ve meslekleriyle ilgili eğitim alma ve staj yapma imkânı sağlandı.

518 PROJE KABUL GÖRDÜ

Erasmus programıyla Türkiye’de mesleki eğitimin kalitesi ve cazibesinin artırılmasına ve Türkiye’de nitelikli iş gücü yetiştirilmesine katkı maddesi sağlanması amaçlanıyor.

Türkiye Milli Ajansı ’na sunulan 2 bin 143 proje teklifinden uyma kriterlerini taşıyanların içerik değerlendirmesine alınması sonucunda, 518 proje teklifi hibe desteği almaya hak kazandı.

IŞ YERİ AÇMA ŞANSI

Desteklenecek 518 projenin 471’i MEB Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü ’ne emrindeki okullar göre hazırlandı. Bu kapsamda kurumlara 16 milyon 829 bin 942 avro tutarında proje hibe desteği verilecek.

Projelerle söz konusu okullardaki öğrencilerin, yurtdışında kendi alanlarında uzun süreli meslek yeri eğitimi yapmaları konusunda imkânlar sunulacak.

Aynı amaçla meslek dersi öğretmenlerine karşın hazırlanan projelerle de mesleki eğitimde toplumun her kesimine ulaşılmasına ihtimal sağlanacak.

Meslek liselerine destek