Afganistan ’da camiye intihar saldırısı: asgari 10 ölü

Afganistan ’da camiye intihar saldırısı: asgari 10 ölü
Afganistan ’da camiye intihar saldırısı: asgari 10 ölü
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Afganistan ’ın doğusundaki Paktia eyaletinde genelde Şiilerin gittiği camiye cuma namazı esnasında intihar saldırısı düzenlendi. Olayda en az 10 birey hayatını kaybetti, 40 birey de yaralandı.

İNTİHAR SALDIRISI

Afganistan ’ın doğusundaki Paktia eyaletinin Gardes şehrinde yer alan genelde Şiilerin gittiği camide cuma namazı esnasında intihar saldırısı düzenlendi. Olayda asgari 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.

Paktia eyalet polis şefi General Raz Mohammad Mandozai, “Paktia eyaletinin Gardez kentinde bir Şii camisine saldırısı düzenlendi. Patlamada ölü ve zarar görmüş var, ama şimdilik kaç tane olduğunu bilmiyoruz” dedi.

SALDIRI ÜSTLENİLMEDİ

İntihar saldırısnının kim tarafından gerçekleştirildiği henüz bilinmiyor. aynı zamanda hükümetle barışma görüşmelerine başlamayı kabul etmesi için üzerinde baskı olan Taliban son aylarda büyük kentlerdeki şiddetli saldırıları üstlenmedi ama DEAŞ son aylarda Celalabad ve başkent Kabil’de hükümete ait binalardan ebelik eğitimi veren merkeze kadar çok dağıtılmış hedeflere ölümcül saldırılar gerçekleştirdi.

Geçen ay DEAŞ mensubu bir intihar bombacısı Kabil Uluslararası Havaalanı yakınlarında üzerindeki patlayıcıyı infilak ettirmiş ve saldırıda 23 birey ölmüştü.

Durum ile ilgili geniş çaplı soruşturma başlatılırken ülke genelinde yeni eylemlere karşı tedbriler alındı.