Irak’ta protestocular valilik binasını ateşe verdi: 8 ölü

Irak'ta protestocular valilik binasını ateşe verdi: 8 ölü
Irak'ta protestocular valilik binasını ateşe verdi: 8 ölü
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Protestocuların Basra valilik binasını kuşatma altına alıp ateşe vermesinin peşinde kentte sokağa çıkma yasağı bildiri edildi. Irak İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Albay Saad Maan tarafından yayınlanan yazılı açıklamada, göstericilerin valilik binasını abluka altına aldığı ve binanın üs katında bir yangın çıktığı onaylandı. Konuyla ilgili soruşturma başlatıldığını bildiren sözcü, protestocuları millet mallarına zarar vermemeye çağırırken güvenlik güçlerini de ateş açmamaya gösteri etti.

Irak’ta protestocular valilik binasını ateşe verdi: 8 ölü

VALİLİK BİNASI YAKILDI: 8 ÖLÜ 30 YARALI

ÖTE TARAFTAN Basra İl Meclisi Üyesi Faris Şeddat kentte yarın sabaha dek sokağa çıkma yasağı duyuru edildiğini söyledi. Gösterilerin şiddette dönüşmesi ardındaki iki taraftan da ölen ve yaralananlar olduğunu aktaran Şeddat, önümüzdeki saatlerde kentte her yerde istikrarın sağlanacağını söyledi. Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, güvenlik güçleri ile protestocular aralarında çıkan olaylarda 8 birey öldü, 30 kişi de yaralandı. Devlete Ait makamlardan ise konu hakkında bir izah etme gelmedi.

BİR GÖSTERİCİ, POLİS ATEŞİYLE HAYATINI KAYBETMİŞTİ

Dün bir göstericinin güvenlik güçlerinin açtığı ateş sonucu hayatını kaybetmesi olayıyla ilgili soruşturma başlatılması talimatı veren Başbakan Haydar el- İbadi ise yaşananlardan nedeniyle duyduğu üzüntüyü dile getirdi.

IRAK’TA YAŞANAN PROTESTOLAR

Irak ’ın güneyindeki Basra ’dan başlayan ve kısa bir zaman sonradan güneydeki bütün kentlere yayılarak başkent Bağdat ’ta kadar ulaşan, işsizlik, kanunsuzluk ve kamu hizmetleri yetersizliği protesto gösterilerinde Irak İnsan Hakları Komiserliği verilerine göre 700 ’de fazla gösterici yaralandı ve 10 ’dan pozitif kişi de hayatını kaybetti.