İngiltere Başbakanı May’in komik dansı

İngiltere Başbakanı May'in komik dansı
İngiltere Başbakanı May'in komik dansı
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Avrupa ile bağlarını Brexit ile adamakıllı koparmaya hazırlanan İngiltere, yeni ticari ilişkiler için bir dizi planlar yapıyor.

İngiltere Başbakanı May'in komik dansı

TÖRENE DANSIYLA DAMGA VURDU

İngiltere Başbakanı May, bu kapsamda birincil gezisini Cape Town’a gerçekleştirdi. Güney Afrika Cumhuriyet’inde de bir okula ziyaret gerçekleştiren May, burada düzenlenen törende ilginç dansıyla da dikkat çekti.

İngiltere Başbakanı May’in gülünç dansı

‘MAYBOT’ İŞBAŞINDA

Bilindiği üzere İngiltere Başbakanı May, 2017’de gerçekleşen Genel Seçimlerde gösterdiği soğuk söylev nedeniyle eleştirilmiş ve bir robota benzetilerek ‘Maybot’ lakabını almıştı.

İngiltere Başbakanı May'in komik dansı

TİCARET İÇİN SEVIMLI GÖRÜNMEYE ÇALIŞIYOR İDDİASI

May’in bu ‘sevimli’ davranışları bazı kişilerce eleştirilerek, “AB’ye kapısını kapatan İngiltere sömürgelerine şirin görünmeye çalışıyor.” gibi tepkilere yol açtı.

Keza idareli sıkıntılar yaşayan İngiltere’nin izlediği bu yolla sömürgelerine kendini hatırlattığı ve Güney Afrika ’da 4 milyar sterlinlik yatırımdan bahsetmesi de yeni arayışının bir göstergesi olarak göze çarptı.

AFRİKA PAZARINA GENEL OLARAK ABD VE ÇİN ETKEN

Afrika pazarına çoğunlukla egemen olan ABD ve Çin’in buna ne tepki göstereceği ise demin bilinmezken İngiltere’nin burada umduğunu bulup bulmayacağı ise zaman içerisinde netlik kazanacak.