İndirim Üzerine İndirim! Benzin ve Motorine Bir Kez Daha İndirim Geliyor

İndirim Üzerine İndirim! Benzin ve Motorine Bir Kez Daha İndirim Geliyor
İndirim Üzerine İndirim! Benzin ve Motorine Bir Kez Daha İndirim Geliyor
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Benzin ve motorinde Pazartesi’yi Salı’ya bağlayan gece çifte indirim bekleniyor. Buna tarafından benzinde 15-16, motorinde 21-22 kuruş indirim olacak.

Yakıt ve motorin fiyatı ile brent petrol uluslar arası piyasalarda düşmeye devam ediyor. Brent petrol, haftayı 60 doların altında kapattı ve 58-59 dolara kadar geriledi. Benzin ve motorinin de uluslar arası piyasalarda ton fiyatında 20’şer dolar değin düşüş yaşandı. Dolar kuru da bir tedarik gevşedi. Habertürk’te bulunan habere kadar, piyasalardaki bu gelişme, benzinde ve motorinde yeni indirimleri gündeme getirdi.

YAKIT VE MOTORİNDE ÇİFTE İNDİRİM

Pazartesi’yi Salı’ya bağlayan gece yarısından itibaren benzinde 15-16, motorinde 21-22 kuruş indirim bekleniyor. Bu indirimle birlikte bir litre benzinin fiyatı, yaklaşık 90 kuruş düzeyinde gerilemiş olacak. Motorinde bu hafta 13 kuruş indirim yapılmıştı. Yeni haftada yapılacak indirimle birlikte motorinin litre fiyatı da 35 kuruş düşmüş olacak.

UZMANLAR, BU GELİŞMEYİ NASIL YORUMLUYOR?

Uzmanlar, ABD ile İran arasındaki gerilimin etkisiyle petrolün varil fiyatının 100 dolara dek çıkabileceği yönünde tahminler yapıldığını anımsattı. Petrolde talep yönlü bir bıkkınlık beklenmediğini, bazı çevrelerce 2019 petrol fiyatı tahminlerinin de revize edildiğini söyledi. Uzmanlar, “Mesela, JP Morgan gelecek sene için sıradan Brent petrol varil fiyat tahminini 83.50 dolardan 73 dolara düşürdü. Bu, önemli bir gelişme. Bunun sonucu olarak da mahsul fiyatları gevşiyor” dedi.

Benzine 16 Kuruş İndirim GeldiBenzine 16 Kuruş İndirim Geldi Türkiye'de İlk Kez Yaşanıyor! Benzin Artık Motorinden Daha UcuzTürkiye’de Öncelikle Yaşanıyor! Yakıt Bundan Böyle Motorinden Daha Ucuz