İmar Barışı’nda yalan demeç yapanlara suç oluşturan

İmar Barışı'nda yalan demeç yapanlara suç oluşturan
İmar Barışı'nda yalan demeç yapanlara suç oluşturan
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İmar Barışı ile ilgili manâlı açıklamalarda bulundu. Bakan Kurum yalan beyan yapanları da uyardı.

İmar Barışı'nda yalan beyan yapanlara ceza

DEĞER GERİ VERİLMEYECEK

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İmar Barışı başvurularında yalan beyanda bulunanların yatırdığı yapı kayıt bedelinin bütçeye irat kaydedildiği için geri verilmeyeceğini söyledi.

YAPI KAYIT BELGELERİ DE İPTAL EDİLECEK

Bu konuda bir komite oluşturup tüm başvuruları inceleyeceklerini açıklayan Kurum, yalan beyanda bulunanların Inşa Tescil Belgelerinin de iptal edileceğini belirtti. Vatandaşları İmar Barışı’nda dürüst açıklama vermeleri konusunda uyaran Kurum, akarsu yatağı, orman arazisi gibi yerlerde yapılan yapıların Inşa Kayıt Belgesi alamayacağı gibi, yıkılacağını söyledi.

İmar Barışı'nda yalan beyan yapanlara ceza

RİZE’DEKİ YAPI İMAR BARIŞI’NDAN YARARLANAMAYACAK

Bu konuda Rize’de akarsu yatağına yapılan 7 katlı binayı örnek gösteren Kurum, “Bu yapi İmar Barışı’ndan faydalanamaz.” dedi.

“TESCİLSİZ ALANLAR EKONOMİYE KAZANDIRILACAK”

Türkiye’de ilk önce vasfını kaybetmiş mera alanları almak üzere 13 milyon metrekare tescilsiz bölge bulunduğu bilgisini veren Murat Kurum, “Bunların bir kısmını tescilli ışık halkası getirip ekonomiye kazandıracağız. Metrekaresi 1 lira bile olsa 13 milyon lira eder. Bu çok büyük bir bedel.” diye konuştu.