İmar Barışı kapsamı genişliyor

İmar Barışı kapsamı genişliyor
İmar Barışı kapsamı genişliyor
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın açıkladığı verilere göre şu asıl değin İmar Barışı için 4 milyon kullanım yapıldı. Ama hedef 13 milyon civarında.

İmar Barışı kapsamı genişliyor ViDEO

SARIYER, ÜSKÜDAR VE BEYKOZ KAPSAM İÇİNE ALINACAK

Boğaz’daki bazı yapılar İmar Barışı’na eklenecek. Daha önce İmar Barışı kapsamının haricen kalan Sarıyer, Üsküdar ve Beykoz’un bu yasaya dahil olması bekleniyor. Habertürk’e bir görüşme veren Altyapılar ve Şehirsel Değişim Genel Müdürü Vedat Gürgen konuyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

“KANUN İÇİN DETAYLI İNCEEME YAPILDI”

Gürgen, “Bilindiği üzere İmar Barışı’nda bir istisna var. Bu Boğaziçi öngörünüm ve sahil şeridi içerisindeki bir kısım alanlar bilhassa de Avrupa Yakası Sarıyer kısmının içerisindeki yerler de İmar Barışı kapsamına alındı. Boğaziçi Kanunu’nda yer almasına karşın. Çukurların içerisinde kalmış yerler var. Lakin kağıt üstünde baktığınızda Boğaziçi sınırları içerisinde. Kanun için detaylı bi inceleme yapıldı.” dedi.

İmar Barışı kapsamı genişliyor

1 EKİM’DE NETLEŞECEK

Boğaz’ın yapısını bozmayacak mevcut olan yapılaşmış yapıların snıırları çizilerek İmar Barışı’na dahil edildiğini gösteren Gürgen, “O zaman Üsküdar ve Beykoz bu kanun zarfında bir istisnaya ast tutulmadı. Kanun yürürlüğe girdikten daha sonra bilhassa Üsküdar ve Beykoz’da yaşamış vatandaşlarımızdan da talepler geldi. Onların teknik çalışmaları yapıldı. 1 Ekim itibarıyle yeniden yasama dönemi başlayacak. O vakit bunun baştan değerlendirmesi gündeme gelecek.” diye konuştu.

“VATANDAŞLARIN YARARI İÇİN YAPILAN BİR BAŞVURU”

Keza Gürgen, “Yeni çalışmanın içerisinde az önce teknik veriler ortaya konmadı, fakat aynı Sarıyer’de olduğu gibi olasılıkla 3’te birlik kısmında yine bu Boğaz’ın arka kısmına, Boğaz’ı görmeyen kısmında veya bakı kısmında kalmayan yerler bundan faydalanabilecek.” ifadelerini kullandı. Bu çalışmaların kazanç getirilmesi için yapılmadığını da vurgulayan Gürgen, vatandaşların yararı için düzenlemelerin devam edeceğini belirtti.