İBB’nin mektep öncesi aldığı tedbirler

İBB'nin mektep öncesi aldığı tedbirler
İBB'nin mektep öncesi aldığı tedbirler
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bu yıl İstanbul’da 2018 – 2019 Eğitim Öğretim yılında 2.714.030 öğrenci 151.604 öğretmen ders başı yapacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı 2018-2019 Eğitim Öğretim yılı nedeniyle alınacak tedbirler dahilinde, Ulaştırma ve Altyapılar Bakanlığı 1. Alan Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Güvenlik Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, İSPARK A.Ş., Şehir Halkı Hatları A.Ş. , İDO A.Ş., İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, İstanbul Ticaret Odası ve İstanbul Umum Servis Araçları Odası ’nın katılımıyla AKOM’da toplantıda uygulanacak eylem planı hazırlandı.

KAYITLI SÜRÜCÜ SORGUSU

İstanbul Büyük Büyükşehir Belediyesi tarafından yıl ilk defa hayata geçirilen yeni bir uygulama ile veliler, https://tuhim.ibb.gov.tr/ adresinden servis sorgulaması yaparak servisler hakkında tüm bilgileri ve servis ulaşım ücretlerini öğrenebilecek. Siteye giren veli karşısına meydana çıkan “KAYITLI SÜRÜCÜ SORGULAMA ’ ’ ile şoför bilgilerine ulaşarak şoförün sistemde belirtilmiş olup olmadığını öğrenebilecek. Şoför sisteme kayıtlı ise; “Servis Taşımacılığında Şoförlük Yapmaya Uygundur” ibaresi ekranda görünecek.

KAYITLI SERVİS ARACI SORGULAMA

ile servis hizmeti alınan aracın hangi kişi veya firma namına belirtilmiş olduğunu ve servis yapmaya uygun olup olmadığını öğrenilecek. Araç sisteme belirtilen ise; firma/taşımacı ismi ile birlikte “Servis Taşımacılığı Yapmaya Uygundur” ibaresi ekranda görünecek.

İBB'nin okul öncesi aldığı tedbirler

MEKTEP SERVİS ÜCRETİ HESAPLAMA

ile okul türü seçildikten sonra başlangıç ve bitiş noktaları harita üzerinden işaretlenerek UKOME göre belirlenen ödenti tarifesi üzerinden okul servis ücretleri hesaplanabilecek. Ücret hesaplaması yapılırken mektep türü olarak “okul öncesi, ilkokul ve ortaokul” seçilmesi durumunda sistem göre, ücrete otomatik olarak %35 rehber personel ücreti de ilave edilerek veliler bilgilendirilecek. İlgili kurum temsilcileriyle AKOM’da yapılan toplantılarda, okul öncesi ve sonrası için de bir dizi önlem alındı.

İBB'nin okul öncesi aldığı tedbirler

ALINAN KARARLAR

– Mektep servis araçları öğrenci indirme-bindirme ve parklanma sırasında okul bahçelerini kullanabilecekler.

– Okul çevresinde öğrencilerin taşıtlardan inerek okul binasına girmeleri rehber personel ve öğretmenlerden oluşan “okul geçidi görevlileri” kontrolünde gerçekleşecek.

– Servis kullanacak öğrencilerin açık adresleri ve irtibat bilgilerinin servis şoförlerinde bulundurulması ve velilere duyurulması sağlanacak.

– Okulların açık adresleri, telefon numaraları, öğrenci kapasiteleri ve okul müdürlerinin bilgileri İl Jandarma Komutanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü ve İBB Zabıta Daire Başkanlığı birimlerine gönderilecek.

İETT VE METRO İSTANBUL’UN KAPASİTESİ ARTIRILIYOR

– İETT göre mevcut 4.840 otobüs ve 453 metrobüse ek olarak 349 adet otobüs ve 90 adet metrobüs konulacak.

– Okulların açıldığı gün, Metro İstanbul ve İETT göre gerçekleştirilecek toplam 5.397 ilave sefer ile takriben 596.083 özel aracın trafikten çekileceği ve 894.124 yolcunun toplu ulaşım sistemlerine yönlendirileceği hedefleniyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığı ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı 1. Alan Müdürlüğü’nde yapılacaklar da belirlendi.

– Şantiyelerde okulların açıldığı hafta çalışma yapılmayacak. Trafiği engelleyecek tüm hususlar ortadan kaldırılıp, çalışmalar daha sonra aşamalı olarak başlatılacak.

– Mevcut çalışmaların mektep açılış gününden önce bitirilmesi sağlanacak. Araştırmalar esnasında yerleştirilen şerit daraltıcı ya da trafiği yasaklayıcı aparatların toparlanması sağlanacak.

– Mecburi çalışmaların gece vardiyasında sürdürülmesi sağlanacak. (22:00-05:00 arası)

– Alt yapı çalışmaları yapan İSKİ, İGDAŞ, AYEDAŞ, TÜRK TELEKOM, BEDAŞ vb. kurumlarla evvelden iletişime geçilerek öğretim dönemi başlangıç haftasına değin çalışmalar bitirilecek.

– Okulların açıldığı birincil 2 gün her tarafında okul servis araçlarının arabalı vapurlardan öncelikli olarak kullanacaklar.

– Okulların açıldığı gün, mektep servis araçlarına bütün gün ücretsiz park alanı sağlanacak. İstanbul Ticaret Odası – İst. Umum Servis Araçları Esnaf Odası

– Servise çıkacak araçların, şoförlerin ve rehber personelin ilgili mevzuat kurallarına uygun çalışması için gerekli bilgilendirmeleri yapacaklar.

– Öğretim yılı başlangıç tarihinden minimum bir hafta önce servis kullanan öğrencilerin adres ve iletişim bilgileri okul müdürlerinden tedarik edilerek güzergahlar tespit edilecek.

– Servis araçlarına, halkın gerektiğinde şikayet edebilmesi için ‘ALO 153 ’ yazısı asılacak.