Hudut kapılarında uzun kuyruklar oluştu

Hudut kapılarında uzun kuyruklar oluştu
Hudut kapılarında uzun kuyruklar oluştu
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hudut kapılarında uzun kuyruklar oluştu

Takvim izinlerini tamamlayıp dönüş yoluna geçen gurbetçiler, Edirne’deki hudut kapılarında yoğunluğa niçin oldu. Hafta başında yaşadıkları ülkelerde olmak isteyen ve pazartesi meslek başına yakalamak için yola meydana çıkan gurbetçiler Pazarkule, İpsala, Hamzabeyli ve Kapıkule hudut kapılarında uzun kuyruklar oluşturdu

1/11

Yıllık izinlerini tamamlayıp dönüş yoluna geçen, yurt dışarıda yaşayan Türk vatandaşları, Edirne’deki sınır kapılarında aşırılık oluşturdu.

2/11

Temmuz ayı ortalarında baba ocaklarına gelen gurbetçilerden izinlerini bitirenler, yaşadıkları ülkelere dönmeye başladı. Hafta başında yaşadıkları ülkelerde olmak isteyen ve pazartesi iş başına yetişmek için yola meydana çıkan gurbetçiler Pazarkule, İpsala, Hamzabeyli ve Kapıkule sınır kapılarında uzun kuyruklar oluşturdu.

3/11

En çok yoğunluk ise Kapıkule Hudut Kapısı’nda yaşanıyor. Bazı yerlerde 4’erli, 5’erli sıra halinde 7 kilometreye ulaşan araç kuyruğu nedeniyle vatandaşlar, uzun zaman beklemek zorunda kalıyor.

4/11

Hava sıcaklığının artmasıyla bilhassa bebekli aileler için kuyruk çileye dönüşüyor. 8-9 saat kuyrukta bekleyen gurbetçiler hudut kapılarını geçmelerinin peşinde kendilerini bekleyen yüzlerce kilometrelik yolu da düşünüyor.

5/11

Edirne’deki sınır kapılarında oluşan yoğunluğa Bulgaristan’ın cevap veremediği öğrenildi. Türk kadar işlemleri kısa sürede tamamlanan vatandaşlar, Bulgaristan’ın gümrük sahasının doymuş olması ve her aracın aranması nedeniyle geçiş için beklemeye devam ediyor. Yoğunluk sebebiyle Edirne – Kapıkule yolunda da araçlar birikiyor.

6/11

Türkiye’deki tatilinin arkasında Almanya’ya dönen İbrahim Beyazkuş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye’de ailesiyle hoş bir tatil geçirdiğini söyledi. Kapadokya ve sahilleri gezdiklerini gösteren Beyazkuş, “Tatil iyiydi ama dönüş işi olmadı. Yaklaşık 7 saattir burada kuyrukta bekliyoruz. 1-2 saat daha bekleriz. Geride kalanlara sıhhat ve mutluluk diliyorum.” diye konuştu.

7/11

Almanya’ya dönen Arif Zengin ise tatilini memleketi Kırşehir’de geçirdiğini açıklama ederek, “Saat 03.00’ten beri sırada bekliyoruz. Aslında ızdırap çekiyoruz. Buna ivedi tedavi bulunması gerekli.” dedi.

8/11

Hollanda’ya dışarı giden Erdal Gökdemir de yıllık iznini ailesiyle Türkiye’de geçirdiğini dile getirdi. Kurban Bayramı’nı da akrabalarıyla birlikte geçirdiği için mutlu olduğunu anlatan Gökdemir, “Büyüklerimizi ziyaret ettik, bayramlaştık. Derhal de dönüş yolundayız. Çok bekledik, 8 saattir kuyrukta bekliyoruz. Allah herkese uğurlu yolculuklar nasip etsin.” şeklinde konuştu.

9/11

Hollanda’ya dönen Cemal Kuş da tatilini ve Kurban Bayramı’nı Aksaray’da geçirdiğini aktardı. Dönüş yolunun çileli olduğunu aktaran Kuş, “Takriben 10-12 saattir gezi yapıyorum, hudut kapısına ulaştık burada da uzun süredir bekliyoruz. Yetkililerin bir lahza önce bu kuyruklara çözüm bulmasını istiyoruz.” dedi.

10/11

Sınır Kapılarında Uzun Kuyruklar Oluştu

11/11