ABD’nin F-35’i burun üstü indi

ABD'nin F-35'i burun üstü indi
ABD'nin F-35'i burun üstü indi
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD’nin “Dünyanın en iyisi” olarak tanıttığı ve satışlarını gerçekleştirdiği F-35 uçakları ile ilgili problemler gün geçtikçe artıyor. Daha önce gövdesindeki paslanmalar ile gündeme gelen yeni cins savaş uçakları, bu sefer de iniş takımlarındaki bezginlik ile adından söz ettiriyor.

ÖN DİKMESİ ÇÖKTÜ

F-35 tipi savaş uçağı Florida eyaletindeki Destin-Fort Walton Beach yanındaki Eglin Hava Kuvvetleri Üssü ’ne nedeni açıklanmayan bir sorundan dolayı ivedi indi. Uçağın acele inişinden kısa bir süre sonrasında ön dikmesinin çöktüğü bildirildi.

ABD'nin F-35'i burun üstü indi

Uçağın dikmesinin çökmesinden hemen daha sonra park pozisyonundaki uçak burun üstü vaziyette bulundu. Üs yetkilileri anında uçağın yanına gelerek kurtarma çalışmaları başlatırken, kazada uçağın pilotunun yaralanmadığı bildirilirken, F-35 ’te oluşan hasar hakkında ise data verilmedi.

ABD'nin F-35'i burun üstü indi

TARTIŞMALI UÇAK F-35

F-35 ’lerin gökyüzüyle buluşmasından sonradan gerçekleşen bu birincil manâlı kazanın peşinde, yaşanan sorunlarla gündemden düşmeyen uçaklar için yeni bir ağız dalaşı konusu daha oluştu.

Daha öncede Pentagon raporunda F-35 savaş uçaklarının iniş takımlarında sorunlar yaşandığı belirli, gövdesinde de alaşımından dolayı paslanmaya elverişlilik tespit edilmişti.