Hdp’li Vekil Güvenlik Güçleriyle Tartıştı, Aracıyla Yolu Kapattı

Hdp'li Vekil Güvenlik Güçleriyle Tartıştı, Aracıyla Yolu Kapattı
Hdp'li Vekil Güvenlik Güçleriyle Tartıştı, Aracıyla Yolu Kapattı
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

HDP’li vekil güvenlik güçleriyle tartıştı, aracıyla yolu kapattı
Tunceli’de HDP’li veklilerin ağaçlık alandaki örtü altı yangınlarını mazeret ederek bölgeye gitmek istemesine, bölgedeki operasyonlar ve güvenlik gerekçesiyle müsade verilmedi
Güvenlik güçleriyle HDP Tunceli Milletvekili Alican Önlü, Tunceli-Elazığ yolunu aracıyla kapatıp gruptakilerle oturma eylemi yaptı

TUNCELİ – Tunceli’de HDP’li milletvekillerinin ormanlık alandaki örtü altı yangınlarını bahane ederek bölgeye gitmek istemesine, bölgedeki süren operasyonlar ve güvenlik gerekçesiyle izin verilmedi. Güvenlik güçleriyle tartışan milletvekillerinden Alican Önlü, Tunceli-Elazığ karayolunu aracıyla trafiğe kapatıp gruptakilerle oturma eylemi yaparken polis ekipleri müdahalede bulundu.
Tunceli’ye gelen arasında HDP Grup Başkan Vekili Ayhan Bilgen ile 9 milletvekilinin bulunduğu grup, ağaçlık alandaki örtü altı yangını bahanesiyle Ovacık’a gitmek istedi. Bölgede operasyonların devam etmesi ve güvenlik gerekçesi sebebiyle emniyet güçleri milletvekillerinin olduğu grubun geçişine izin vermedi. HDP’li vekiller ile emniyet güçleri aralarında zaman zaman tartışma yaşandı. sonradan milletvekilleri Hozat ilçe yolundan bölgeye gitmek istedi. Yeniden devreye giren güvenlik güçleri, Aktuluk Mahallesi’nde geniş emniyet önlemi alarak geçişe izin vermedi. Ardındaki HDP Tunceli Milletvekili Alican Önlü polisle tartıştı ve aracını Tunceli-Elazığ karayoluna park ederek yolu trafiğe kapattı. Bir vakit oturma eylemi gerçekleştiren vekiller yolu kullanmalarına izin verilmeyince bu kez de Pertek İlçe yolunu kullanarak bölgeye gitmek istedi. Burada da jandarma engeline takılan vekiller merkeze dönmek zorunda kaldı.
Seyit Rıza Meydanı’nda konuşan HDP Grup Başkan Vekili Ayhan Bilgen ise korkutma içerikli açıklamada bulundu.
Sorunun yalnızca yangın sorunu olmadığını dile getiren Alim,”Bu ülkedeki emniyet anlayışı, insansızlaştırma anlayışı, hukukun keyfi biçimde askıya alınması anlayışıdır. Bugün bizim o bölgeye gidişimizi engelleyenler, yarın Ankara’da sesimizi duyurmak için buluşacağımız platformlardan rahatsız olacaklar. Ertesi gün İstanbul’da. Bütün dünyaya burada ne olup bittiğini, milletvekillerine nasıl davranıldığını, siyasetçilerin gezi özgürlüğünün nasıl keyfi olarak engellediğini bize bu yapılıyorsa halka ne yapılıyor olabileceğini herkese anlatacağız” diye konuştu.