TBMM Başkanı Yıldırım’dan Meclis İç Tüzüğü’ne İlişkin Yorumlama

TBMM Başkanı Yıldırım'dan Meclis İç Tüzüğü'ne İlişkin Yorumlama
TBMM Başkanı Yıldırım'dan Meclis İç Tüzüğü'ne İlişkin Yorumlama
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

TBMM Başkanı Yıldırım’dan Meclis İç Tüzüğü’ne ilişkin açıklama
TBMM Başkanı Binali Şimşek:
“Bu konuda grupların kendilerinin ayrı olarak mutlaka çalışmaları olacaktır. daha sonra bir koordinasyon içerisinde bu Başkanlık Divanı’nda değerlendirilecek ve Meclis’te bu değiştirme gerçekleşmiş olacaktır”

ANKARA – Türkiye Büyük Insanlar Meclisi Başkanı Binali Şimşek, Meclis İç Anayasa’ü değişikliğiyle ilgili olarak, “Bu konuda grupların kendilerinin ayrı olarak mutlaka çalışmaları olacaktır. sonra bir koordinasyon içerisinde bu Başkanlık Divanı’nda değerlendirilecek ve Meclis’te bu değişiklik gerçekleşmiş olacaktır” dedi.
TBMM Başkanı Şimşek, Azerbaycan ziyareti öncesi Ankara Esenboğa Havalimanı’nda açıklamalarda bulundu. Azerbaycan Meclis Başkanı Oktay Esadov’un daveti üstüne Azerbaycan’a gittiğini bildiren Yıldırım, ziyaret dahilinde keza Esadov ile birebir ayrıca de heyetler arası görüşmeler yapacaklarını kaydetti. Türkiye ile Azerbaycan aralarında “tek ahali iki devlet” şiarında ilişkiler bulunduğunu dile getiren Yıldırım, “Azerbaycan ve Türkiye arasındaki ilişkiler mükemmel düzeydedir. Herhangi bir siyasi sorunumuz olmadığı gibi her anlamda da yoğun bir işbirliğini günden güne gerçekleştiriyoruz. Azerbaycan ile kültürel ilişkilerimizin de güçlendirilmesi aynı şekilde büyük siklet taşıyor. Bu gerçekleştireceğimiz Azerbaycan ziyaretinde Cumhurbaşkanı İlhan Aliyev ve Başbakan Novruz Memmedov ile de birer mülâkat gerçekleştireceğiz” diye konuştu.
Basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Şimşek, Meclis’te İç Anayasa’ün değiştirilmesi için bir çalışmalarının olup olmayacağı yönündeki soruya ilişkin şu ifadeleri kullandı:
“Bildiğiniz gibi 24 Haziran seçimleriyle beraber hükümet sisteminde bir değişikliğe gidildi. Bu değişikliğin İç Tüzük’e uyarlanması gerekiyor. O bakımdan bu konuda grupların kendilerinin ayrı olarak mutlaka çalışmaları olacaktır. sonradan bir koordinasyon içerisinde bu Başkanlık Divanı’nda değerlendirilecek ve Meclis’te bu değişiklik gerçekleşmiş olacaktır. İç Anayasa, Meclis’in anayasası niteliğindedir. Dolayısıyla olabildiğince geniş katılımla ve uzlaşmayla yapılması öncelikli hedeftir. Bunun için çaba göstereceğiz.”