Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu’ndan, AB Ülkelerine Terör Çağrısı: İşbirliği Bekliyoruz

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'ndan, AB Ülkelerine Terör Çağrısı: İşbirliği Bekliyoruz
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'ndan, AB Ülkelerine Terör Çağrısı: İşbirliği Bekliyoruz
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye’nin AB’ye katılım sürecinin manâlı mekanizmalarından olan Reform Eylem Grubu, 3 yıl aradan daha sonra ilk önce toplandı. Toplantı sonrası açıklamalarda bulunan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “AB üyelerinden son zamanlarda gelen desteklerden bunu istiyoruz. PKK, PYD, FETÖ gibi konularda daha pozitif yardım vermeliler. Bu konularda işbirliği bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.

AB ÜYELERİ FETÖ, PKK KONULARINDA DAHA POZITIF YARDIM VERMELİLER

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun açıklamalarından satırbaşları:

Önümüzdeki süreçte Avrupa Konseyi ile daha yakın adımlar atacağız. İşbirliği iki tarafında yararına olmuştur. Gümrük birliği müzakerelerinin bitmiş başlatılması ile ilgili çalışmalarımızı Hazine ve Maliye Bakanımız ve bizler sürdürüyoruz. AB kurumları ve komiserlerle çalışmayı sürdürüyoruz. 6 kıstas kaldı. Bunlarla ilgili çalışıyoruz. Sadece parlamanter meclis değil insan hakları dahil yakın ilişkilerimiz var. Bu konudaki bütün çabaların karşılığını almayı, siyasi engellerin çıkarılmasını istemiyoruz. AB üyelerinden son zamanlarda gelen desteklerden bunu istiyoruz. PKK, PYD, FETÖ gibi konularda daha fazla takviye vermeliler. Bu konularda işbirliği bekliyoruz.

“REFORMLAR BİZİM TEKRAR TEKRAR ÖNCELİĞİMİZ OLMUŞTUR”

Bugün Avusturya’nın başkanlığında yeni fasılların açılmasını beklemiyoruz. Netice alabileceğimiz maddeler var. Bundan biri vize serbestisi. bir de gümrük birliğinin güncellenmesi ile ilgili 3 buluşma yapılmıştı. Bu toplantıların yeniden başlaması gerekli. Her iki tarafın lehinedir güncelleme. Bu konuda adım atabiliriz. Göç adımımız var. Türkiye yükümlülüğünü yerine getirmiştir. Reformlar bizim tekrar tekrar önceliğimiz olmuştur.

“AB ARAYIŞ İÇİNDE, BİZ DE TÜRKİYE’NİN FİKİRLERİNİ AKTARACAĞIZ”

Darbe girişiminden daha sonra AB, AB Komisyonu göre anlamayanlar oldu. Biz bu süreçten çıkabiliriz. AB arayış içinde. Biz de Türkiye’nin fikirlerini aktaracağız. Bu konudaki vizyonumuzu paylaşacağız. Ekonomi ve altyapı konusunu AB ön plana almaya başladı. Enerji, yol, temas projeleri gündeme gelecek. Avrupa Birliği ile her düzeyde onların da arzusuyla toplantımızı gerçekleştireceğiz. Bir sonraki toplantımız Yargı Bakanlığımız ev sahipliğinde 11 Aralık’ta gerçekleştirilecektir.