Hasankeyf’te ihale iptaline karşın nakliye sürüyor

Hasankeyf'te ihale iptaline karşın nakliye sürüyor
Hasankeyf'te ihale iptaline karşın nakliye sürüyor
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Batman’da, Ilısu Baraj Gölü altında kalacak tarihi ilçe Hasankeyf’teki eserlerin taşınması için yapılan ihaleyi Danıştay’ın iptal etmesine rağmen, iki firmadan oluşan ortaklık, Kızlar Camii’nin duvarları ile El-Rızk Camii’nin minaresini nakliye işlemlerine devam ediyor. Hasankeyfliler ise çalışmalar esnasında yollarının kapatıldığını belirterek firma yetkililerine karşı çıktı.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Ilısu Baraj Gölü aşağıda kalacak tarihi ilçe Hasankeyf’teki eserlerin taşınması için Devlet Su İşleri’nin yaptığı ihale, Danıştay tarafından iptal edildi. İlçede çok sayıda eser taşınırken, Kültür ve Turizm Bakanlığı soruşturma başlattı.

VATANDAŞLAR FIRMA YETKİLİLERİNE TEPKİ GÖSTERİYOR

Danıştay’ın iptal kararına rağmen, iki firmalı ortaklık, Hasankeyf’ten nakledilecek 7 eser aralarında bulunan Kızlar Camii ile El-Rızk Camii’nin minaresini nakliye çalışmalarını sürdürüyor. İlçe sakinleri ise araştırmalar sırasında yollarının kapatıldığını belirterek işyeri yetkililerine tepki gösterdi.

Hasankeyf'te ihale iptaline rağmen taşıma sürüyor

“SORUNLAR ARTARAK DEVAM EDİYOR”

Kızlar Camii duvarlarının taşınması sırasında ilçe içinden geçen yola hafriyat döken işyeri yetkililerine tepki belirten Belediyenin eski Meclis Üyesi Abdullah Tarhan, “Tarihi eserlerin bir bölümü taşındı. Ama Danıştay bu eserlerin taşınma ihalesini 3 gün önce iptal etti. Kültür ve Turizm Bakanlığı da soruşturma başlattı lakin ilçede değişen bir şey yok. Yapımcı firma acilen de yolumuzu kapatmaya çalışıyor. Eski elektrik hatları sökülüyor, içme suları akmıyor. Yeni konutlar bize teslim edilmeden başlayan sorunlar artarak devam ediyor.” dedi.

Hasankeyf'te ihale iptaline rağmen taşıma sürüyor

YENİ YERLERİNE TAŞINACAKLAR

ÖTE TARAFTAN işyeri yetkilileri, Danıştay’ın kararı kendilerine ulaşmadığı için çalışmalara devam ettiklerini, ihale iptal edilse bile Kızlar Camii duvarları ve El-Rızk Camii’nin minaresinin yeni yerleşim yerine taşınacağını söyledi.

Hasankeyf'te ihale iptaline rağmen taşıma sürüyor