Hamas’tan İsrail’e ablukayı kaldırma çağrısı

Hamas'tan İsrail'e ablukayı kaldırma çağrısı
Hamas'tan İsrail'e ablukayı kaldırma çağrısı
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Eski Hamas Siyasi Ofis Başkanı Halid Meşal, İsrail’in Gazze’ye uyguladığı ablukanın ilk elden müzakereler olmaksızın sonlanmasını istediklerini söyledi.

ARACISIZ OLARAK ÇÖZÜM

Katar merkezli Al Jazeera televizyonuna konuşan Meşal, “İsrail, nasıl Gazze’den çıkmaya zoraki kaldıysa bize toprak ve hakimiyet vermesi için de buna zorunlu kalması gerekir.” dedi. AA’nın haberine göre; Meşal, hareketin, aracısız müzakereler olmaksızın İsrail’in ablukasının sonlanmasını istediğini kaydetti.

Hamas’ın sahip olduğu değerler pahasına hiç kimsenin hoşnutluğunu kazanmak için uğraşmayacağını vurgulayan Meşal, “Hamas, Batı’ya yaranmak isteseydi onu Beyaz Saray’da ve öteki Avrupa başkentlerinde görürdünüz.” ifadesini kullandı.

ŞARTSIZ UZLAŞI

Filistinli gruplar arasındaki uzlaşı meselesine de değinen Meşal, Hamas’ın uzlaşının gerçekleşmesi için gereken her şeyi yaptığını ve büyük adımlar attığını fakat Ramallah yönetiminin bu fırsatı değerlendirmediğini sözlerine ekledi.

Mısır’ın başkenti Kahire’deki müzakereler zarfında 12 Ekim 2017’de Filistin’deki bölünmüşlüğü tüketen “uzlaşı anlaşması” imzalanmıştı.

İsrail, 1967’deki Arap-İsrail savaşında Gazze’yi ele geçirmiş ama 2005’te bu bölgeden çekilmişti.