Güneş: Fenerbahçe’nin tek başarısı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Fenerbahçe maçının 1-1 sona ermesinin ardından açıklamalarda bulundu.

Fenerbahçe karşısından farklı bir şekilde galip gelmeyi hak ettiklerini ancak bunu gerçekleştiremediklerini vurgulayan Güneş, “Maçın genel değerlendirmesini yaptığımız zaman sonucun bu olmaması lazım. Bütün oyuncularımızın yeteneğini ve karakterini göstereceğini biliyorduk ama becerilerini göstermediler. Taç atılıyor, rakip 9 kişi, gol oluyor. Bu tip hataları yapabiliyoruz. Fenerbahçe’nin bir tane pozisyonu var, onun dışında taçtan gol yedik. Olacağı varmış. Üç dakika verse hakem yine olmayacaktı ama hakem 4 dakika vardı. Emek verdik ama olmadı Olmadı diye de vazgeçmeyeceğiz, biz futbol oynuyoruz. Fenerbahçe’yi farklı yenmeliydik. Bu sonuç ne bize yaradı ne de Fenerbahçe’ye yaradı. İlk yarıda Fenerbahçe maçından önce Başakşehir’in iki puan gerisindeydik, şu anda Başakşehir’in iki puan önündeyiz. Fenerbahçe bize bir çelme attı, onların da başarısı o. Hak ettiğimiz bir skor değildi ama oldu, ayakta kalmasını bileceğiz, teslim olmayacağız” dedi.

Fenerbahçe karşısında aldıkları skorun tarifinin olmadığını ifade eden Güneş, “Kimi koyarsan koy, böyle bir gol yenir mi? Bir sistemle geldiler, atak yaptılar gibi bir durum yok ki rakibin. Bu skorun tarifi yok. Fenerbahçe son dakika gol atıyormuş, e yani* Bunun bir anlamı yok ki. Rakibi boğarsın, pres yaparsın, pozisyon yakalarsın o zaman son dakikada gol atarsın, anlamlı olur” şeklinde konuştu.

Ryan Babel’in pozisyonunun penaltı olduğunu ifade eden Güneş, “Babel’in pozisyonu penaltı. Türkiye’nin en iyi hakemi bence ama bazı hatalar yaptı. Hatalarıyla beraber maç yönetti Aydınus ve ortaya çıkan skorda da bir katkısı yok, 1-1’lik beraberliği ona mal edemem. Büyük takımların zaman zaman böyle şansızlıkları olacaktır. Hakemi tebrik ediyorum” dedi.

Oyun olarak Fenerbahçe’den çok üstün olduklarını kaydeden teknik adam, “Beşiktaş Fenerbahçe’yi ezdi, ama şans faktörü nedeniyle 2 puan kaybettik” ifadelerini kullandı.