Günde 7 Kilo Et Yiyen Kangal Köpeğine 125 Bin Lira Layık Biçildi

Günde 7 Kilo Et Yiyen Kangal Köpeğine 125 Bin Lira Layık Biçildi
Günde 7 Kilo Et Yiyen Kangal Köpeğine 125 Bin Lira Layık Biçildi
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bursa’nın Karacabey ilçesinde bulunan köpek çiftliğindeki ‘Karaboğa’ isimli Kangal köpeğinin fiyatı dudak uçuklatıyor. 10 aylık ‘Karaboğa’ya 125 bin lira layık biçildi.

AYAĞA KALKTIĞINDA İNSAN BOYUNU GEÇİYOR

Karacabey ilçesinde yer alan köpek çiftliğindeki ‘Karaboğa’ isimli Kangal köpeği 10 aylık olmasına karşın 90 kilonun üzerinde. Safkan Kangal köpeği olan ve yaşına göre oldukça artı artan Karaboğa, ayağa kalktığında insan boyunu geçiyor. 14 yıldır profesyonel olarak Türk çoban köpeği yetiştirdiklerini gösteren Alkan, ‘Karaboğa’nın bu zamana değin yetiştirdikleri en iyi köpeklerden biri olduğunu söyledi.

“CIDDI RAKAMLARDA TEKLİFLER GELİYOR”

Alkan, “Karaboğa isimli köpeğimiz renk uyumuna sahip müthiş bir köpek. Fiyatı da 20 bin euro yani takriben 125 bin liradır. Karaboğa piyasaya yeni tanıtılan bir köpek. Tanıtımı da daha yeni yapılıyor. Ciddi rakamlarda teklifler geliyor. Köpeğimiz Türk çoban köpeklerine misal bir köpek. Anne tarafı da baba tarafı da safkan, ama kendi maddesel gelişimi fazla olduğundan dolayı fiyatı yüksek. Anadolu çoban köpeği diye de tabir edilen bir köpek” dedi.

“GÜNDE 7 KİLOGRAM ET YİYOR”

Çiftliklerinde kangal köpeklerinin beslenmelerinin profesyonelce yapıldığını belirten Asalet Alkan, “Fabrika ve çevreden tedarik ettiğimiz besinlerle beslenebiliyorlar. Karaboğa diğerlerinden farklı olarak günde 5 ile 7 kilogram arası et yiyebiliyor. Kangal köpekleri dünyanın en güçlü hayvanlarıdır. Sürü bazlı hayvanlardır. Orijinal çoban köpeğidir. Bu köpekler çok vahşi bir cesarete sahip olmalarına karşın, insanlara karşı çok naif, çok alıngan bir hayvan” diye konuştu. Karaboğa’nın fiyatının 125 bin lira olmasının sebebini anlatan Haysiyet Alkan, “10 aylık olmasına rağmen bedensel gelişimi şu an en üst seviyede. Mükemmel bir renk yapısı var. Şu lahza en popüler olan kara kırçıl dediğimiz gri tonda bir renk yapısı var. Etap basarları, fiziki anatomisi ile Türkiye’nin en iyi köpeklerinden biri” diye konuştu.

Asalet Alkan, sıradan şartlarda iyi bir yavru Kangal köpeği fiyatının ortalama 3 bin lira olduğunu belirtti.

İşte 125 bin lira bedel biçilen o köpek;