Görme engelli genç kız roman yazdı

Görme engelli genç kız roman yazdı
Görme engelli genç kız roman yazdı
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yayladağı ilçesi Bezge Mahallesi’nde yaşayan Fatmanur Benli, görme engeline karşın hayata sıkıca sarılarak görme engelliler okuluna gidip Braille alfabesi doğruca kendini geliştirdi.

Sesli komutla yazı yazar ve 2 yılda romanını tamamlayan Fatmanur’un kitabı, Wattpad uygulaması üzerinden 20 bin kişi göre okundu.

“BENİM İÇİN OLDUKÇA GÜÇ OLDU”

En büyük hayalinin kitap yazmak olduğunu belirten Fatmanur, “Hayalim yazar olmaktı. Duygularımı paylaşmak namına kitap okuma uygulaması Wattpad’da birkaç satır yazmaya çalıştım. Yazdıkça yazdım benim için oldukça baski oldu. Eserim psikoloji türünden genç bir kızın iç dünyasını anlatıyor. Bir yazara aşık gen kıç aşkının imkansız olduğun düşünüyor fakat yine de sevmekten vazgeçmiyor konusu bu şekilde. Yaklaşık 350 sayfa olan yazılarımı kitaba dönüşüm hayalim için internet üzerinden güvenebileceğim bir yayınlama evi araştırıyordum ve yayınlama evine ulaştım bana fazla mütevazi davrandılar ve takviye oldular kendilerine teşekkür ediyorum.” dedi.

Görme engelli genç kız roman yazdı

“UMUT EDEREK YAŞASINLAR İSTİYORUM”

Engellilerin bir şeyler başarabildiklerini insanlara göstermek istediğinin altını çizen Fatmanur Benli, “Bu kitap daha fazla insana ulaşsın fakat başarabileceklerini umut ederek yaşasınlar istiyorum. 3 yıldır üniversite sınavına giriyorum ama matematik yapamadığım için eşit tartma puanım düşük geliyor ve devlet okullarına giremiyorum, eğer bu kitaptan satış olursa özel üniversitede psikoloji okumak istiyorum.” diye konuştu.

UMUTLA TEDAVI OLMAYI BEKLİYOR

Allah Vergisi yüzde 95 görme engelli olan Benli, çare için Ankara’da özel bir hastaneye gittiklerini, doktorların 2018 yılında gözlerinin daha iyi görebilmesi için bir gelişme olabileceğini söylediklerini belirterek umutla beklediğini açıklama etti.

Yayınevi sahibi Aşir Alkaç ise Fatmanur’un kendilerine sosyal ağ üzerinden ulaştığını ve kendisine yardım olduklarını belirtti. Alkaç, Yayladağı Kaymakamlığının da yardım verdiği romanın birincil baskısının bir ay içerisinde tamamlanacağını ve Türkiye geneline dağıtımının yapılacağını söyledi.

Görme engelli genç kız roman yazdı

“ELİMİZDEN GELEN DESTEĞİ VERDİK”

İki çocuğunun da allah vergisi görme engelli olduğunu belirten baba Hasan Benli ise yılmadan yıkılmadan çocuklarını büyüttüklerini belirterek, “Kızım kitap yazmak istedi elimizden gelen desteği verdik, bir oğlum bir kızım var ikisi de görme engelli. Doktorlar ikisi için de umut olduğunu söylüyorlar. Tıp her geçen gün ilerliyor devlet büyüklerimizden çocuklarımın tedavisi için takviye bekliyorum.” dedi.