Glütensiz geçen 10 günün hafifliği

Glütensiz geçen 10 günün hafifliği
Glütensiz geçen 10 günün hafifliği
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Glüten intoleransına yan olarak glütensiz perhiz uygulayanların sayısı her geçen gün artıyordu çevremde. Ee bu da beni küçük çaplı bir araştırmaya itti ve “Evet, bende de var belli!” dediğim bir sonuca bile sürükledim. Yemek yapmayı ve yemeği heves haline getirmiş birinin hayatından glüteni çıkarırsanız nasıl sonuçlar elde edebileceğini varsayım edersiniz; beni de çok hoş zamanlar bekliyordu.

muzlu chia puding

Muzlu Chia Puding tarifi için tıklayınız.

Açmak güç olmasa

Pazartesi glüteni teslim etmek için uygun bir gün gibi görünse de, işim gereği kesintisiz yemeğin içinde olduğumdan sahiden fazla da içten bir karar değildi; anlamam uzun sürmedi. gerçi vazgeçmeyecektim. Natürel sürdürebilirliği açısından konut ve iş hayatımı da buna dahil etmemde fayda vardı. Çok çaba sarf etmeden, özgür iradeleriyle eşim ve meslek arkadaşlarımı da glütensiz besleme kervanına katmayı başardım. Hemen bir nebze olsun daha kolaydı sanki.

yulaflı atom bar

Yulaflı Atom Bar tarifi için tıklayınız.

Ilk zamanlar için neler önerebilirim

Kasıt intoleransınızın olup olmadığını sınamaksa, açılış olarak perhiz boyutunu dikkate almamanızı öneririm. Glüten içermeyen besinlerden oluşan bir alışveriş listesi yapın ve başlayın; hepsi bu!

Ekmek tüketimim çok az olduğu için sabahleyin kahvaltıları dışarıda zorlandığım söylenemez. Ekmek ihtiyacını haşlanmış yumurta ile telafi etmeye çalıştım. Doğal olarak paketli hiçbir mahsul tüketemedim. Beslenme şeklim kendiliğinden sağlıklı bir perhiz listesine şimdiden dönüşmüş oldu. Vereceğim kilolar da bana hediyesi olacak bu işin diye düşündüm ve 4 günde ben 2, eşim 3,5 kilo verdi.

unsuz avokadolu kek

Unsuz Avokadolu Kek tarifi için tıklayınız.

Peki vücudumda nasıl etkiler yaşadım

Mide ve sindirim sistemimde hissedilir bir değişim yaşadım. Sabahtan akşama aşamalı olarak gelişen şişkinlik ortadan iyice kalkmıştı. Karnımda taş varmışçasına şiştiğini ve ağrılı sancıları yaşamıyordum bundan böyle. Reflüye benzeşen mide asidi sorunları da ortadan kalmıştı.

Öteki bir ayrım da ara ara yaşadığım baş ağrılarının yok olmasıydı. O Kadar ama ara sıra ilacın geçiremediği ağrılar sonra 10 gündür bir kere bile ağrımamış olması, gerçekten sürdürmeye layık bir niçin benim için. Özellikle migren hastasıysanız, elbette denemelisiniz.

Belki başlı başına intoleransım olduğu söylenemez fakat kendimi daha durağan ve enerjik hissediyorum. Ve bu halimle gayet mutluyum! Bedensel açıdan mecburi bir beslenme seçimi olduğunun farkındayım ve ister istemez mesleğim gereği tadımlar illa fakat yaşayacağım. Fakat zorunlu kalmadıkça tüketmemeyi tercih edeceğimi biliyorum. Jurnal hayatımı etkileyen bir çok neden varken, artık tadını zaten fazla önceden bildiğim yiyecekleri artık tüketmemeye karar verdim.

avokadolu yumurta salatası

Avokadolu Yumurta Salatası tarifi için tıklayınız.

Çölyak hastası olmasam da, glüten intoleransım olmasa da vücudumda yarattığı etkileri gördükten sonra bu şekilde daha kaliteli bir yaşam süreceğimi düşüyorum. Bu değin etkileri olmasına karşın yeme alışkanlıklarımızda ne de fazla yer etmiş glüten.

Bedeninizin size anlattıklarına kulak vermeyi dikkatsizlik etmeyin. En içten istikamet yine sizsiniz…

Peki siz ne düşünüyorsunuz glüten hakkında?

avokadolu puding

Avokadolu Puding tarifi için tıklayınız.

Şef Gizem Bozdağ

Nefisyemek.com

Kadinvekadin.net özel içeriğidir.