Genel Merkez’in Talebi Sonrası İYİ Parti’de 5 İlden Toplu İstifa Geldi

Genel Merkez'in Talebi Sonrası İYİ Parti'de 5 İlden Toplu İstifa Geldi
Genel Merkez'in Talebi Sonrası İYİ Parti'de 5 İlden Toplu İstifa Geldi
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İYİ Parti Genel Merkezi’nin, 81 il başkanının yönetimleri ile birlikte istifa etmesini istemesinin gerisinde İzmir’de il başkanı ve yönetim kurulu üyeleri, yaptıkları toplantının ardındaki istifalarını sundu. İzmir’in haricinde Kastamonu, Şanlıurfa, Denizli ve Muğla şehirlerinde de istifalar var.

İZMİR’DE 150 BIREY GÖREVİNİ BIRAKTI

İYİ Parti Genel Merkezi, 30 Ağusto’ta 81 il teşkilatının istifa etmesini istedi. Genel Merkez’in talebinin arkasından İzmir’de İl Başkanı Koray Ükünç ve yönetim kurulu üyeleri, son toplantılarını bugün akşam saatlerinde yaparak, konuyu değerlendirdi.

İl Yönetimi, Genel Merkez’in ricası doğrultusunda istifa etme kararı aldı. Yapılan toplantının arkasından asil yönetim, protez yönetim ve disiplin kurulu üyesi toplam 150 kişi, görevi bıraktı.

KASTAMONU İL BAŞKANLIĞI YAZILI AÇIKLAMA YAYINLADI

İYİ Parti Kastamonu İl Başkanı Ahmet Sertlek, idare heyeti üyeleriyle birlikte istifa ettiğini açıkladı. İYİ Parti Kastamonu İl Teşkilatı, Parti Genel Merkezinin 81 il başkanı ve yönetimine bulunduğu istifa tavsiyesine üzerine istifa etti.

Konu ile ilgili yazılmış açıklamada bulunan İl Başkanı Ahmet Sertlek, “Genel Merkezimiz, içten gerekçelerle 81 il yönetimine istifa etmeleri yönünde öğüt kararı aldı. Bu karar, teşkilatların bitmiş yapılanması, yeni isimlerin yönetimlere kazandırılması ve yakında olacak olan yerel seçimlerde namzet olmayı düşünen yönetim kurulu üyelerinin istifası nedeniyle teşkilatların boşalmasının önüne geçmeye yöneliktir. Yeni kurulacak yönetimlerde, yerel seçimlerde namzet olmayı düşünen arkadaşlarımız olmayacaktır. Kastamonu İl Başkanlığı olarak, genel merkezimizin 81 İl yönetimine bulunduğu nasihat kararına uyarak istifa etmiş bulunuyoruz. Kişisel nedenlerden dolayı İyi Parti Kastamonu İl yönetimini yeniden kurma görevini almayacağım. Partimin bir neferi olarak İyi Türkiye sevdasına hizmet etmeye devam edeceğim. Partimizin engebeli kuruluş süreci ve çok şiddet koşullar aşağıda girmiş olduğu 24 Haziran seçimlerinde arkadaşlarımızla birlikte özverili çalışmalar gerçekleştirdik. İftiralara ve ithamlara uğradık. Ama İyi Parti’nin Kastamonu’da bir karşılık bulmasını sağladık. sırası gelmişken alın yazısı birliği yaptığımız bütün partililerimize bir kere daha gönülden teşekkür ediyorum. İnanıyorum fakat partimiz bu süreçten güçlenerek çıkacaktır” dedi.

ŞANLIURFA’DA İL BAŞKANLIĞINDA GÖREVLİ 47 KIŞI İSTİFASINI SUNDU

İYİ Parti Şanlıurfa İl Başkanı Rüstem Coşkun, 46 yönetim kurulu üyesiyle birlikte istifa ettiğini açıkladı.

İYİ Parti Şanlıurfa İl Başkanı Rüstem Coşkun, İYİ Parti Genel Merkezinin gerçekleştirdiği il idare heyeti üyeleriyle birlikte yaptıkları görüşmenin ardındaki toplu istifa kararı aldıklarını söyledi. Coşkun açıklamasında, “Yapının yenilenmesi ve değişimin oluşmasıyla lokal seçimlerde daha güçlü bir İYİ Parti İl Teşkilatı oluşmasını istiyoruz. Benimle birlikte 46 arkadaşımız, yönetim olarak istifa ettik. Birlikte çıktığımız bu yolda, bize takviye veren ve güvenen teşkilat üyelerimize teşekkür ediyoruz” ifadelerine yer verdi.

DENİZLİ İL BAŞKANI, YÖNETIM KURULU ÜYELERİ İLE BİRLİKTE İSTİFA ETTİ

İYİ Parti Denizli İl Başkanı Hasan Akgün, Başkanlık Divanı’nın aldığı tavsiye kararı nedeniyle yönetim kurulu üyeleriyle birlikte istifa ettiklerini açıkladı.

İYİ Parti Denizli İl Başkanı Hasan Akgün, yazılmış izah etme yaptı. İYİ Parti Genel Merkezi Başkanlık Divanı’nın aldığı öğüt kararı sonucu yönetim kurulu üyeleriyle birlikte istifa etiklerini belirten Akgün, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Dün akşam il idare kurulumuzdan toplantıya katılan üyelerimizin tamamı, istifa edilmesi yönünde görüntü birliğine varmıştır. böylece yapının yenilenmesi ve değişimin oluşmasıyla lokal seçimlerde daha dinç bir İYİ Parti Denizli teşkilatının teşekkülü amacıyla ilk kez ben, il yönetimi olarak istifa ediyoruz. Birlikte çıktığımız bu yolda bugüne kadar devir yaptığımız, bütün engelleri aşan, her türlü tehdide ve zorluğa direnme azmini gösteren partimizin gözü kara ve fedakar teşkilatlarına teşekkür ediyorum.”

“GENEL MERKEZİMİZİN RICASI ÜSTÜNE İSTİFA ETMEYE KARAR VERDİK”

Muğla İYİ Parti, genel merkezin isteği doğrultusunda toplu istifa kararı aldı.

İYİ Parti Muğla İl Başkanı İncilay Gezgin yaptığı açıklamada, “Genel merkezimizin isteği üstüne üyelerimizle birlikte bir toplantı gerçekleştirdik. Arkasından arkadaşlarımızla istifa etmeye karar verdik. Bir iki gün içinde istifaları alıp genel merkeze ileteceğim” diye kounştu.