Gebe kadının düştüğü kayalıklara ‘turist akını ’

Gebe kadının düştüğü kayalıklara ‘turist akını ’
Gebe kadının düştüğü kayalıklara ‘turist akını ’
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Muğla’nın Fethiye ilçesindeki Kelebekler Vadisi ’nin kayalıklarına meydana çıkan turistler, tehlikeye aldırış etmeden uçurumun kenarında resim çektiriyor. Faralya Mahallesi’ndeki vadiyi kayalıklardan izlemek ve öz çekim yerine getirmek isteyen yerli ve yabancı turistler, araçlarından inerek kayalıklarda takriben 50 metre yürüyor. daha sonra uçurumdaki hiçbir tedbir bulunmayan noktalara ulaşan ziyaretçiler, tehlikeye aldırış etmeden vadinin manzarasında fotoğraf çektiriyor.

Hamile kadının düştüğü kayalıklara ‘turist akını ’
(2 ay önce, 7 aylık hamile bir kadın, Kelebekler Vadisi’nin tepelik kısmında fotoğraf çektirmek isterken 300 metreden düşmüş ve ölmüştü)

“KADIN NEREDEN DÜŞMÜŞ DEYİP SELFIE ÇEKİYORLAR”

Faralya Semt Muhtarı Hasan Karaburun, vadinin manzarasını izlemek, fotoğraf ya da öz çekim yapmak isteyen şahısların kayalıklara çıktığını söyledi. Manzaranın göründüğü kayalıkların orada daima 40-50 aracın bulunduğunu bildiren Karaburun, “Dünyada iki kelebekler vadisi var. Birisi Yunanistan’da, birisi de burada. Bu güzelliğin değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyorum. İnsanların bu dek pozitif alaka gösterdiği bir noktaya sırça teras yapılıp tanıtımı daha da artırılabilir. Kazalar yaşanmasına karşın tedbir de alamıyoruz. Ya bir tedbir alınmalı ya da adamakıllı kapatılmalı. Yahut kazalar olmaya devam edecek.” diye konuştu.

Gebe kadının düştüğü kayalıklara ‘turist akını ’

Hamile kadının düştüğü kayalıklara ‘turist akını ’

Son olarak gebe bir kadının öz çekim yaparken kayalıklardan düşerek hayatını kaybettiğini anımsatan Karaburun, insanların “Kadın nereden düşmüş?”, “Nasıl düşmüş?” diye merak ederek düştüğü noktaya indiğini ve orada fotoğraf çektirmek istediklerini kaydetti. Karaburun, noktaya bir seyir terası veya oturma noktaları yapılması gerektiğini, tedbir alınmazsa kazaların olduğunu vurguladı.

Hamile kadının düştüğü kayalıklara ‘turist akını ’

SOSYAL MEDYA UĞRUNA…

Arkadaşlarıyla Antalya ’dan ilçeye tatile gelen Selin Uçan, Kelebekler Vadisi ’ne ilk olarak geldiğini söyledi. Vadinin fotoğraflarını daha önce internetten gördüğünü ve manzaranın kendisini etkilediğini gösteren Uçan, “Gerçekte de güzel bir manzarası var. Biz de arkadaşlarımla buraya fotoğraf çekinmek için geldik. Kayalıklarda yürürken bir ara düşecek gibi oldum ve korktum. Biraz tehlike aldım. Gerçekten çok da doğru bir şey yapmadım lakin sosyal ağ uğruna, fotoğraf çekilebilmek için buradayız. Gösterme fazla güzel görünüyor.” dedi.

Hamile kadının düştüğü kayalıklara ‘turist akını ’

UYARI LEVHASI BİLE DEĞIL

Bolu’dan 5 gün önce tatil için Fethiye’ye gelen Merve Aksoy da Kelebekler Vadisi manzarasında resim çektirmek için kayalıklara çıktıklarını anlattı. Çıktıkları kayalıklardan hamile bir kadının düşüp öldüğünü de medyadan peşine düşüp takip ettiğini dile getiren Aksoy, “Irk resim çekinmek uğruna kendilerini tehlikeye atabiliyorlar. Biz de fotoğraf çekinmek için geldik ama fiilen fazla zorlandık. Buraya seyir terası yapılabilir ya da önlem alınabilir. Burada dikkat levhaları bile değil.” dedi.

Hamile kadının düştüğü kayalıklara ‘turist akını ’

“İNANILMAZ DERECEDE TEHLIKELI”

Safranbolu’dan eşiyle tatile gelen Alper Samet Bulut da şöyle konuştu: “Kelebekler Vadisi’ni görmeye geldim fakat doruk korkum olduğu için kenara yaklaşamadım. Olağanüstü derecede güvenli olmayan. Fazla korkunç. hemen yaklaşamadığım için resim da çektiremeyeceğim. Benim korkum da olduğu için yaklaşmıyorum. Kuşkusuz buraya bir tedbir alınması gerekiyor.”