Fransa’da kadınlara özel taksi

Fransa'da kadınlara özel taksi
Fransa'da kadınlara özel taksi
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

qweqwe

Fransa’da artan taciz olayları kadınların sosyal yaşatınlarındaki güven seviyesini düşürüyor. Bu duruma karşı harekete geçen yetkililer, başkent Paris’te, kadınların özel olarak kullanabilmeleri için özel taksileri trafiğe çıkartıyor.

Kadınların özel kullanımında olacak taksilerin şoförleri de bayan olacak.

Fransa'da kadınlara özel taksi

KADIN TAKSİLERİ

Özellikle başkent Paris’te gelişen taciz olaylarına karşısında alınan bu önlem, kadınların rahatça gezi etmesi ve sosyal yaşantıların etkilenmemesi hedefleniyor. Bayan şoförlerin kullanacağı araçlar, tekrar bayan müşterilerini rahat ve konforlu bir yolculuk için trtafikte olacak.

Fransa'da kadınlara özel taksi

ÖZEL HİZMETLER

Aracın kadınlar için özel olması, yalnızca kadın şoförlerle sınırlı yok. Bayan sürücü haricinde vasıta içinde makyaj malzemeleri ile su ve tablet gibi hizmetler sunan kadın taksileri, özel bir vasıta gibi faaliyet gösterecek.

Fransa'da kadınlara özel taksi

Bir aplikasyon üzerinden çalışan özel taksiler 12 Eylül’de hizmete girmesi planlanırken, Paris’te yaşanan taciz olaylarının da önüne geçilmesi hedefleniyor.

Fransa'da kadınlara özel taksi

FARKLI GÖRÜŞLER VAR

Kadın taksiler her ne akdar bir kısmı mutlu ettiyse bazıları ise bu durumdan davacı. Bazı kadınlar bu durumun taciz olaylarını sonlandıracağını belirtse de, kimileri de böyle bir başvuru yerine daha sıkı yoklama ve önemli cezaların yapılması ile tacizin sonlanabileceğini belirterek uygulamadan memnuniyetsizlik duyuyor.

Fransa’da yürürlüğe girecek olan bu dilekçe bununla beraber Avrupa için birincil konumunda. Daha önce hiçbir ülkede taciz olaylarına karşısında özel taksi uygulaması devreye okulmamıştı.