Ford, Üç Modelini Üretimden Kaldırıyor

Ford, Üç Modelini Üretimden Kaldırıyor
Ford, Üç Modelini Üretimden Kaldırıyor
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD merkezli otomotiv devi Ford, Avrupa operasyonunda girişmeye hazırlandığı ve yaklaşık 11 milyar dolara mâl olacak kalkınma planı kapsamında kar marjı daha yüksek olan SUV modellerine odaklanarak 3 modeli üretimden kaldıracak. Ford Mondeo, Ford Galaxy ve Ford S-Max üretimden kaldırılacak modeller arasında gösteriliyor.

75 MİLYON DOLAR HASAR ETMİŞTİ

Ford CEO’su Jim Hackett, temmuz ayında yaptığı açıklamada kalkınma bütçesinin yalnızca Avrupa için 11 milyar dolar civarında olduğunu belirtmişti.

Ford, nisan ve haziran ayları aralarında Avrupa operasyonunda 75 milyon dolara yakın hasar etmişti. Uzmanlar, Brexit nedeniyle otomotiv devinin daha önemli sorunlarla karşılaşabileceğini belirtiyor.

RAKIP FİRMAYLA ORTAKLIK YAPACAK

Dünyanın en büyük yatırım bankalarından Morgan Stanley göre hazırlanan bir raporda Ford’un takriben 200 bin birey olan iş gücünün yüzde 12’sinden feragat etmesi gerektiğini belirtilmişti. İşten çıkarmaların Avrupa ağırlıklı olabileceği vurgulanıyor.

İngiliz The Times gazetesi, dahili bitmiş yapılanmanın aylar sürebileceği ve Avrupa operasyonunun karşi taraf bir firmayla müşterek girişimle sonuçlanabileceği iddia edildi.