Fitch, Yunanistan’ın kredi notunu yükseltti

Fitch, Yunanistan'ın kredi notunu yükseltti
Fitch, Yunanistan'ın kredi notunu yükseltti
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Her fırsatta Türkiye’nin kredi notunu düşüren Fitch Ratings, aykırı açıklamalarıyla tepki çekiyordu.

Geçtiğimiz aylarda iflasa sürüklenen Yunanistan ekonomisinde artma beklediğini ifade eden Fitch’ten yeni bir yorumlama geldi: Yunanistan’ın kredi notu yükseltildi.

KREDİ NOTU YÜKSELDİ

Fitch Ratings’ten yapılan açıklamada, Yunanistan’ın kredi notunun “B” seviyesinden “BB-” seviyesine yükseltildiği, görünümünün ise “hareketsiz” olduğu bildirildi.

“KAMU BORCU SÜRDÜRÜLEBİLİR HAL ALDI”

Ülkenin ulus borcunun sürdürülebilir bir seviye kazandığı belirtilmiş açıklamada, borç yardımı önlemlerinin manâlı hal aldığı kaydedildi.

Halk finansmanının gelişmeyi sürdürdüğü ifade edilen açıklamada, Yunanistan ile Avrupalı kreditörler arasındaki ilişkinin önemli derece iyileştiği vurgulandı.

NOTU DAHA DA YÜKSELTMEYİ PLANLIYOR

Idareli toparlanmanın vakit içinde sürdürülebilir olması durumunda Yunanistan’ın kredi notunun yükseltilebileceğine göze çarpan edilen açıklamada, parasal politikada gevşeme ya da bankacılık sektöründe negatif gelişmelerin riskleri artırması durumlarında ise ülkenin kredi notunun düşürülebileceği uyarısında bulunuldu.

“YUNANİSTAN EKONOMİSİ 5 ÇEYREKTE DEFALARCA BÜYÜDÜ”

Yunanistan ekonomisinin 5 çeyrek üst üste büyüme gösterdiğine yer bahşedilen açıklamada, ekonominin 2018’de yüzde 2, gelecek yıl ise yüzde 2,3 oranında büyümesinin öngörüldüğü bildirildi.