Eski FBI çalışanı: Brunson krizi ‘derin CIA’nin işlem

Eski FBI çalışanı: Brunson krizi 'derin CIA'nin işlem
Eski FBI çalışanı: Brunson krizi 'derin CIA'nin işlem
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bir dönem Amerikan iç istihbaratı olarak tanıdık FBI-federal soruşturma bürosu için çalışan Sibel Edmonds, dış istihbarata bakan CIA (merkezi haber alma teşkilatı) içinde derin bir yapı olduğunu ve bu olayı örtbas etmeye çalıştığına dikkat çekti:

DERİN CIA BRUNSON’U ÖLDÜRÜP SUÇU TÜRKİYE’YE ATABİLİR

“Ne vakit ancak Pastor Brunson ile ilgili bir ilerleme olursa CIA içindeki bu derin yapı olaya müdahele ediyor. Ayrıca eşi Naurin Brunson ’u kullanarak uluslararası kurumlara Türkiye’yi, işkence ve kötü muamele gibi suçları işlemiş gibi gösteriyorlar. Halbuki Türk devleti onun hayatını kurtarıyor. Çünkü CIA içindeki bu derin inşa Brunson ’u Türk hapishanesinde iken zehirleyerek öldürmeyi ve hatta bu suçu Türkiye’ye atmayı düşünüyor.”

ABD’NİN TALEBİ MANTIKSIZ VE İKİYÜZLÜ

Amerika ’da milli güvenlik muhbirleri koalisyonu kurucusu da olan eski FBI çalışanı Sibel Edmonds, FETÖ ’cüler hakkında yüzlerce delil dosyası ABD ’nin elindeyken, FETÖ lideri ve üyelerini  vermeyip üstüne bir de Brunson ’u yargısız istemesini ikiyüzlülük olarak değerlendirdi:

“Maalesef ABD idare büyük bir hataya imza attı ve bu karşılıksız kalmaz, zira Türkiye ’de demokratik bir hükümet var. Türkiye bir anayasal hukuk devleti ve bağımsız bir yargı sistemine sahip bir ülke. Türkiye bu davayı da adalet sisteminde yerinde bir şekilde yürütüyor. ABD ’nin böyle mantıksızca talepte bulunması yani bütün hak prosüdörlerini atlayarak,  tüm delilleri hiçe sayarak bu adamı (papazı) geri istemesi gerçekte ikiyüzlülüğün göstergesidir. Çünkü öbür taraftan bakıyorum Türkiye yıllardır ABD ’ye teröristbaşı Fetullah Gülümseyen hakkında tonlarca delil tanıtmasına rağmen, ABD yargı prosedürlerini bahane ediyor.”

Eski FBI çalışanı: Brunson krizi ‘derin CIA’nin işlem


“TÜRKİYE İLE ABD İLİŞKİLERİ DÜZELMEYE KALKSA BİRİLERİ DEVREYE GİRİYOR”

Edmonds ’a kadar, ABD içinde birileri Trump yönetimi ile Türkiye ’nin ilişkilerinin düzelmesini istemiyor. Brunson olayı da bu hedef için kullanılıyor:

“Başkan Trump ve yardımcısı Pence’in bu konudaki tüm çabaları bitmiş beri içeriden maalesef sabote ediliyor. Bunu ben altı ay önce, benim Dışişleri ’ndeki ve CIA içindeki kaynaklarıma dayanarak açıkladım.

Türkiye ve Trump yönetimi arasındaki tüm tartışma ve ilişkileri ayar adına yapılan tüm çabalar kesintisiz sabote ediliyordu. Hatta hemen Pastor Brunson’un eşini kullanarak bu durumu sabote ediyorlar”.

“DARBEYLE YAPAMADILAR, BRUNSON İLE DENİYORLAR”

Sibel Edmonds ’a kadar, FETÖ ’cülerle de işbirliği yapan bu derin inşa şu anda Brunson ’u kullanıyor:

“Türkiye de kendi tarafından ilişkilerini hatasız bir şekilde onarmaya ve düzeltmeye çalışıyor. Ancak ilişkilerin kötüye gitmesinden Türkiye sorumluluk sahibi değildi. Obama yönetimi ile Türkiye ’nin arası, CIA içindeki bu yapının FETÖ ’cülerle işbirliği ile Türkiye’yi hedef alması ve darbe teşebbüsünde bulunmasıyla bozulmaya başladı.”

“BRUNSON GÜNAHSIZ DEĞIL”

“Bazı Türk basınına sızan delillerini ve bu kişinin bir takım aktörlerle ilişkilerini değerlendirdikten sonra bu kişinin suçsuz olduğuna dair şüphelerim azaldı. Mesela bu kişinin eski CIA elemanı Graham Fuller ile olan ilişkisine bakıyorum, oysa Fuller 1993 ’deri beri Clinton döneminin en kuvvetli kişilerinden ve direkt olarak Gladio-B operasyonu, Boston-Manhattan patlama olayıyla bağlantılı biridir. Ve yeniden Pastor’un üstteki seviye Askeri ve CIA çalışanları ile olan iletişimine bakarak bu kişinin masum olduğunu düşünemem.

Ve ABD ’nin bu adamı yargılanmadan olmak için kurduğu baskının diğer sebebi ise, ABD bu bilgilerin Türk mahkemelerinde açığa çıkmasını istemiyor kendimce. Çünkü bu ABD için zor duruma sokan olmakla beraber, CIA ’nin Türkiye ’de ya da bölgede bir takım varlıklarından sözünden dönme sebebi oluşturacaktır.”