Eski bakan Akdağ’ın oğluna Hünkar Çayırı’nda düğün

Eski bakan Akdağ'ın oğluna Hünkar Çayırı'nda düğün
Eski bakan Akdağ'ın oğluna Hünkar Çayırı'nda düğün
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Eski Başbakan Yardımcısı ve Sağlık Durumu Bakanı Recep Akdağ’ın oğlu Muhammed ve Gülşah Akdağ’ın düğünü Gebze’de, Fatih Sultan Mehmet’in hayatını kaybettiği Hünkar Çayırı’nda yapıldı.

Düğüne TBMM Başkanı Binali Şimşek, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, eski bakanlar, AK Parti milletvekilleri ve çok sayıda davetli katıldı.

KAYI BOYU DÖNEMİNDEN İLHAM ALINDI

13’üncü yüzyıl Kayı Boyu döneminden ilham alınarak düzenlenen oba düğünü çayırda dıştan ve şenlikler eşliğinde yapıldı. Çadırda yer minderlerinde ve hain iskemlelerde oturuldu. Nikah sonrası davetliler at binip ok attı. Bir Takım davetliler de nikah törenine döneme uygun Kayı Boyu kıyafetleriyle katıldı. Düğün basına kapalı olarak gerçekleştirildi.

Eski bakan Akdağ’ın oğluna Hünkar Çayırı’nda nikah

“HEPİMİZİN AKLINDA İZ BIRAKACAK BİR DÜĞÜN”

Nikahın geçmişten değerleri yansıtan bir nikah olduğunu söyleyen Meclis Başkanı Binali Yıldırım, “Biz çoğu nikaha ve düğüne katılıyoruz. Lakin bu nikah merasimi birincil kere yaşadığımız ve tecrübe ettiğimiz geçmişimizden değerleri yansıtan manâlı bir nikah. Eminimin ki hepimizin aklında hatırasında iz bırakacak bir faaliyet. Ben ve çalışma arkadaşım Recep Akdağ, hanımefendiye, dünürlerine teşekkür ediyorum. Bize böyle bir tecrübeyi yaşattıkları için.

“SEVİNÇLERİ PAYLAŞARAK ARTIRACAKSINIZ”

Kıymetli misafirler izdivaç kayda değer bir karar, kayda değer bir yol ve önemli bir yolculuk. Gülşah ve Muhammed bu yola başladılar. Uzun ince bir yol, ben böyle anlatım tarzı ediyorum. Fakat gerisinde da diyorum ancak geçmiş dönem Ulaştırma Bakanı bu yolu sizin uzun duble yol haline getirdi. O yüzden de yolunuz öyle güç olmayacak fakat bir takım güçlükleriniz tabii ama olacak. Zorlukları paylaşarak aşacaksınız, sevinçleri paylaşarak artıracaksınız. Samimi Olarak, sevgiyle, sadakatle bu yolculuğu sürdüreceksiniz. Evlatlarımızın tahtını bizler yapabiliriz lakin bahtını yapamayız. Rabbim bu iki gencin bahtını açık eylesin” dedi.

“EŞİNE İTAAT ET, DAR OL”

Damada eşine itaat etmesi yönünde tavsiyelerde yer alan Yıldırım, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Muhammed evliliğin sırrını biliyorsun değil mi? Kılıç kalkan giymekle olmaz. Kılıç ve kalkanını bırak, eşine itaat et, bakimli ol. Allah bahtı açık ve kutsal etsin. Sizlerden memleketini, bayrağını seven, dinin de nesiller yetiştirmeyi Rabbim nasip eylesin. İki kâinat saadeti versin. Uzakta ve yakından bu mutluluğa karşılıklı olan herkese ve her iki aile namına şükranlarımızı sunuyor. Bahtı Açık olmasını diliyorum. “

Eski bakan Akdağ'ın oğluna Hünkar Çayırı'nda düğün

Eski bakan Akdağ'ın oğluna Hünkar Çayırı'nda düğün

Eski bakan Akdağ'ın oğluna Hünkar Çayırı'nda düğün

Eski bakan Akdağ'ın oğluna Hünkar Çayırı'nda düğün

Eski bakan Akdağ'ın oğluna Hünkar Çayırı'nda düğün