Erdoğan: Af için değer biçme yapabiliriz

Erdoğan: Af için değer biçme yapabiliriz
Erdoğan: Af için değer biçme yapabiliriz
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Devlet Bahçeli ile bağışlama konusunu konuşabileceğini söyleyen Erdoğan, “Biz bir yola çıktı. Bizim gündemimizde değil ama değerlendirmek için adım atmaktan çekinmeyiz” biçiminde konuştu.

“KİŞİLERE KARŞI İŞLENEN SUÇLARI AFFEDEMEYİZ”

Felek mahkumu tabirinin kimler için kullanılacağının çok önemli olduğunu açıklayan Erdoğan, “Felek mahkumları meselesini anlamış değilim. Kime felek mahkumu denir çok fazla önemli. Benim bir ilkem var. İlkem de şudur: Devlete karşısında işlenen suçlarda devlet affedici olabilir. Lakin kişilere karşısında işlenen suçlarda devletin bağışlama yetkisi yoktur.” dedi.

MHP ile affetme konusunun detaylı bir şekilde konuşulabileceğini söyleyen Başkan, “Biz arkadaşlarımıza şunu da söyledik, bilhassa bu bizim gündemimizde olan bir şey değil. Tüm bunlara rağmen gerçekten yapabilecek bir şey var ise bunu da aramızda görüşelim. Biz MHP ile bir yola çıktık. Burada zaman zaman buna aynı konuları aramızda ölçmek suretiyle atılabilecek adımlar var ise bu adımları atmaktan da çekinmemeliyiz. Burada milletin, ülkenin, devletin menfaati manâlı. Cezaevlerinde ciddi manada bir doluluk var, kabul ediyoruz. Bütün bunlara rağmen bir şey yapalım derken, öbür tarafta mağdur, mazlum  meydana getirmeyelim.” ifadelerini kullandı.