Başkan Erdoğan: İdlib’de toplu cinayet yaşanabilir

ÖSYM son 3 yılın galibiyet sıralamalarını açıkladı
ÖSYM son 3 yılın galibiyet sıralamalarını açıkladı
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İdlib’deki durumun türkiye için önemli olduğunu ifade eden Başkan Erdoğan, “Bir afet yaşanırsa, bu insanların birinci derecede kaçabileceği yer yine Türkiye” dedi.

TAHRAN ZİRVESİ’NDEN UMUTLU

Erdoğan, 7 Eylül’deki Tahran Zirvesi’nin İdlib için önemli olduğunu söyledi. Başkan Erdoğan, bölgeye füze atılması sonucunda katliam yaşanacağını dile getirdi.

ABD ve Rusya’nın sorumluluğu almadığını dile getiren Erdoğan, “Bizim için şu lahza İdlib‘deki şart ağırlık talep ediyor. Çünkü İdlib’de şu anda çok acımasız bir süreç işletiliyor. Orada 3.5 milyon insan var. Allah korusun, bir yıkım yaşanırsa, bu insanların birinci derecede kaçabileceği yer yine Türkiye. Artık Türkiye’den geri dönüşler başladı havasında olduğumuz bir dönemde şimdi bu tür bir risk gündemde.” dedi.

“FÜZELER ATILIRSA KATLIAM YAŞANIR”

Türkiye’nin Rusya ile olan işbirliğinin önemli olduğunu dile getiren Başkan, “ABD Rusya’ya, Rusya ABD’ye topu atıyor. Ama Allah göstermesin, buralara füzeler yağdırılacak olursa fazla ciddi bir katliam yaşanır. Böylece bir durumda oradan kaçanlar nereye gelecek? Büyük oranda tekrar bize gelecek. Bu yeni bir sıkıntı meydana getirebilir. Görüşmelerden çıkacak isabetli bir kararla bu süreci aşarız.” ifadelerini kullandı.

Erdoğan konuşmasına şu sözlerle devam etti;

“7 Eylül’de Tahran zirvesi var. Bu zirvede bu işi fazla daha olumlu bir noktaya taşıyacağız. Bu Astana’nın devamıdır. Cenevre ile karşısında karşıya gelme gibi bir şart değildir. İnşallah Tahran Zirvesi’ni olumlu neticelendirmek suretiyle rejimin oralardaki aşırılıklarını önlemeyi başarırız. Zirveyi çok önemsiyoruz.”