Emniyetten uyarı: Oltalama sitelerine uyarı

Emniyetten uyarı: Oltalama sitelerine uyarı
Emniyetten uyarı: Oltalama sitelerine uyarı
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Düzce İl Güvenlik Müdürlüğü Siber Suçlarla Uğraş Şube Müdürlüğü görevlileri, vatandaşları oltalama denilen fishing sitelerine karşısında uyardı. Görevliler, fishing sitelerinin kart numarası ve son kullanım tarihini istediğini ama resmi banka sitelerinin bunları istemediğini söyledi.

OLTALAMA SİTELERİNE KARŞI ITINALI OLUN

Siber Suçlarla Çaba Müdürlüğü görevlisi, internet üzerinden yapılacak ödeme ve harcamaların kurumlara ait resmi ve tanıdık sitelerden yapılması gerektiğini bildirerek “Fishing oltalama siteleri bulunmaktadır. Normalde banka sitesine girdiğiniz vakit hesap numarası, TC kimlik numarası ve şifre yazarak giriş yapılır fakat bu fishing sitelerde kart numarası ister, kartın son yararlanma tarihini ister, kartın arka kısmında bulunan numarayı isterler. Devlete Ait banka siteleri ise bunları istemezler. Bunları isteyen siteler fishing sitelerdir. Yani oltalama siteleridir. Buradan bilgileriniz alınarak masraf yapılıyor. Böylece kişiler mağdur oluyor. Kredi kartı ödemeleri, su, elektrik ödemeleri gibi internet üzerinden yapacağımız işlemleri bankaların devlete ait sitelerinden girerek gerçekleştirmek daha faydalıdır” açıklamasında bulundular.

ŞİFRELEME YAPARKEN BUNLARA DIKKAT EDİN

Görevli, mail hesabı açarken nelere dikkat edilmesi gerektiğini ise şu şekilde anlattı: “E-mail hesabı açarken, küçük harf, büyük harf, sayı ve rakamlar kullanarak parola almaya uyari etmemiz gerekiyor. Ayrıca doğum tarihi, isim, soyad gibi şifreler kullanılmaması gerekiyor. sosyal medya kullanıcılarının sosyal ağ hesaplarındaki ikili emniyet koruması durumlarını faal ayla getirmesi gerekiyor. Ayrıca sosyal ağ hesabında 3 ya da 5 arkadaşın hesaba erişmesini sağlama özelliği var ve bu sayede de hesabını kurtarabilirler.”