Elektrik işçisi akıma kapıldığı direkte mahsur kaldı

Elektrik işçisi akıma kapıldığı direkte mahsur kaldı
Elektrik işçisi akıma kapıldığı direkte mahsur kaldı
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Manavgat’ta meydana gelen olayda, enerji nakil hattı ihalesini alan yüklenici firmanın işçisi Emrah B. kontrolsüz olarak çıktığı trafoda aniden elektrik akımına kapıldı.

SAĞLIK DURUMU İYİ

Yerden yaklaşık 10 metre yüksekte direkte güya baygın halde mahsur kalan arkadaşlarını görebilen diğer işçiler anında yardıma koştu ama direkte elektrik olma ihtimali nedeniyle yukarı çıkamadı. İşçilerin ihbarı üzerine olay yerine AFAD ve Antalya Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri geldi. Ekipler gelinceye dek sanki baygın halde elektrik direğinin tepesinde kalan Emrah B. direkteki elektrik kesildikten sonradan kurtarma ekipleri kadar sepetli merdivene alınıp aşağı indirildi.

112 ivedi servis ekipleri kadar olay uygun birincil müdahalesi yapılan Emrah B. ambulansla hastaneye kaldırıldı. Emrah B.’nin durumunun iyi olduğu bildirildi.

ÇALIŞANLAR FİRMAYI SUÇLADI

Emrah B. ’nin beraber çalıştığı kardeşi ve egzersiz arkadaşları emniyet önlemlerinin yetersizliğinden şikayet etti. Işyeri yetkilileri ise olayın işçilerin trafoda elektrik olup olmadığını yoklama etmeksizin direğe çıkarak bağlantı yapmaya kalkmalarından kaynaklandığını söyledi. Işyeri yetkilileri başlıca işinin AG direklerinin bağlantısını gerçekleştirmek olan zarar görmüş işçinin yaptığı işin enerji kesildikten daha sonra en son yapılacak meslek olduğunu belirtti.