BDDK, Bankaları Rahatlatacak Yönetmelik Değişikliğini Kabul Etti

BDDK, Bankaları Rahatlatacak Yönetmelik Değişikliğini Kabul Etti
BDDK, Bankaları Rahatlatacak Yönetmelik Değişikliğini Kabul Etti
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

BDDK kadar yapılan açıklamada kredilerin sınıflandırılması ve bunlar için ayrılacak karşılıklara ilişkin usul ve esaslara ilişkin yönetmelikte değiştirme ile parasal sektöre olan borçların her yerde yapılandırılması hakkında yönetmeliğin de kabul edildiği belirtildi.

TAKSİTLENDİRME SÜRESİ 12 IŞIK HALKASI SINIRLANDIRILDI

Banka kartları ve kredi kartları hakkında yönetmelikte yapılan şansın dönmesi şöyle:

-Mülk veya hizmet alımı sonrası muhakkak bir ücret karşılığı borcun taksitlendirilmesi veya ödemenin ertelendiği dönemler de dâhil almak üzere, kredi kartları ile gerçekleştirilecek mülk ve hizmet alımları ile nakit çekimlerinde taksitlendirme süresi on iki ayı geçemez.

ALINAN ÜRÜN VEYA HİZMETLERİN TAKSİTLENDİRME TABLOSU BELLI OLDU

-Bu zaman; elektronik eşya alımlarında üç ay, bilgisayar alımlarında, kulüp ve derneklere yapılan ödemelerde, havayolları, gezi acenteleri, taşımacılık ve konaklama ile ilgili harcamalarda altı ay, sağlık ve sosyal hizmetler ile ilgili harcamalarda ve sıhhat ürünü alımlarında, aidat ödemelerinde dokuz ay olarak uygulanır.

KUYUM EŞYALARINDA TAKSİT UYGULANMAYACAK

-Kredi kartlarıyla gerçekleştirilecek kuyum, telekomünikasyon, doğrudan pazarlama ile ilgili harcamalar, yurt dıştan yapılan harcamalar ve, yemek, gıda, alkollü meşrubat, akaryakıt, kozmetik, büro malzemesi ile hediye kart, hediye çeki ve benzeri şekillerde herhangi somut bir mal ya da hizmeti içermeyen ürünlerin alımlarında taksit uygulanamaz.

NAKIT ÇEKİMLERDE TAKSİTLENDİRME SÜRESİ 9 AYI GEÇMEYECEK

-Kurumsal kredi kartları ile, mal veya hizmet alımı sonrası belli bir aidat karşılığı borcun taksitlendirilmesi veya ödemenin ertelendiği dönemler de dâhil edinmek üzere gerçekleştirilecek mal ve hizmet alımları ile nakit çekimlerinde taksitlendirme süresi dokuz ayı geçemez.