Ekim Alanında ve Verimde Yükselme! Lahana Çiftçinin Yüzünü Güldürdü

Ekim Alanında ve Verimde Yükselme! Lahana Çiftçinin Yüzünü Güldürdü
Ekim Alanında ve Verimde Yükselme! Lahana Çiftçinin Yüzünü Güldürdü
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Üretimde Samsun’dan daha sonra gelen Niğde’de takriben 18 bin dekar alanda lahana ekimi yapılıyor. Tarım ve Orman İl Müdürü Asım Baş, Kaynarca beldesinde hasadı yapılan tarlada, hasatta son günlere yaklaşıldığını söyledi. Niğde’nin lahanada manâlı bir yere sahip olduğunu gösteren Baş, kentte 24 mesken yerinde üretim yapıldığını ifade etti.

Baş, Samsun, Niğde ve İzmir’in lahana üretiminde ilk 3 sırada yer aldığını dile getirerek, “İlimizde takriben 18 bin dekarlık bir alanda 110 bin tona yakın üretimimiz var. Lahana ilimizin gösterişli ürünlerinden. Geçen seneye göre, ekim alanında ve verimde artma var. Çiftçimiz genel anlamda hoşnut.” diye konuştu.

“ÜRETİMİMİZE DAHA FAZLA KAR GETİRMEYİ HEDEFLİYORUZ”

Niğde’de geçen sene Lahana Üreticileri Birliği kurduklarını anımsatan Baş, şöyle konuştu:

“Birlikten maksadımız üreticilerimizi bir araya getirip, ürünün ahenkli ve getirisi yüksek bir şekilde pazarlamasını sağlayabilmek, imal kültürünü , daha ekonomik üretim yapmalarını temin etmek. Birlik üzerinden bir takım noktalarda iyi tarım uygulamaları yaptık. Bunu yaygınlaştırmayı düşünüyoruz. Türkiye genelinde şubesi olan zincir marketler, raflarında bu ürünleri sergileyebilmek için bu stil uygulamaları istiyor. Daha bereketli ve ekonomik üretim, pozitif daha yüksek parayla satış. Üreticimize daha arti kar getirmeyi hedefliyoruz. Bunda da inşallah başarılı oluyoruz.”

LAHANANIN TANESİNİ 2,5 – 3 LİRADAN SATILIYOR

Baş, lahana turşusu gibi sanayiye karşın yatırımları da geliştirmeyi düşündüklerini sözlerine ekledi. Kaynarca beldesinde yaklaşık 50 dekar alanda lahana üretimi yapan Orhan Arslan da geçen yıllara tarafından fiyatın da verimin de iyi olduğunu, lahananın tanesini 2,5-3 liradan sattıklarını söyledi.