Düzenlemede Sona Gelindi! Halk Çalışanları Yarım Zamanlı Çalışıp, Tam Maaş Alacak

Düzenlemede Sona Gelindi! Halk Çalışanları Yarım Zamanlı Çalışıp, Tam Maaş Alacak
Düzenlemede Sona Gelindi! Halk Çalışanları Yarım Zamanlı Çalışıp, Tam Maaş Alacak
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ayrıca özel sektörde ayrıca de kamuda görevli anne ve babalara çocuğu ilkokul çağına gelene kadar yarım egzersiz hakkı tanıyan yasanın memurları ilgilendiren yönetmeliğinde sona gelindi.

Eskiz metnin detaylarına ulaşıldı. Buna göre, memur anneler ve babalar, 1 ay öncesinden çalıştığı kuruma başvuru formu ile başvurarak güya zamanlı çalışabilecek. Sabah’tan Faruk Erdem’in yazısına tarafından bu imkanın şube müdürleri ile dengi ve üstü yöneticiler haricen tüm kadroları kapsaması bekleniyor. Ama bu aşamada değişim yapılarak yöneticiler de kapsama alınabilir. Bunun için unvanları belirleyen iki cetvel de hazırlandı.

MAAŞLAR TAM ÖDENECEK

Sistem şöyle işleyecek:

Doğum yapan anne memur birincil çocukta 2, ikincide 4, 3 ve daha artı çocukta 6 ay süreyle süt izni verilmeksizin günlük alıştırma süresinin yarısı müsade kullanabilecek. Maaşı bütün ödenecek. Memur anneler doğum sonrası izinlerinin, babalar da babalık izninin bitiminden itibaren çocuğun zorunlu ilköğretim çağını peşine düşüp takip eden aybaşına dek yarı zamanlı çalışabilecek. Benzeri zamanlı alıştırma hakkının kullanımında kadın veya erkek memur ayrımı olmayacak. Eşler bu haktan aynı dönemde veya birbirini takip eden dönemlerde faydalanacak.

1 AY EVVELDEN BAŞVURU FORMU VERİLECEK

Memurlar benzeri zamanlı çalışmaya başlamadan 1 ay önce uygulama ile kuruma başvuracak. Dilekçede, alıştırma usulü ile jurnal çalışma saatlerine ilişkin seçim de belirtilebilecek. Sözde zamanlı çalışmada haftalık egzersiz süresi, normal haftalık egzersiz süresinin yarısı olarak düzenlenecek. Haftalık vakit, haftada 3 günü ve güne 8 saati aşmamak kaydıyla bölünebilecek. Günde 3 saatten az olmayacak. Yarı zamanlı çalışmada parasal haklar ile sosyal yardımlar yarım ödenecek. Evlat edinen memurlar da sanki zamanlı çalışma yapabilecek.

KOŞULLAR BELİRLENDİ

– Memurun kendisinin ya da eşinin doğum yapmış olması

– Çocuğunun sağ olması

– Benzer çocuk için daha önce bu haktan yararlanmamış olması

– Kadro unvanının belirlenecek mevzuat eki cetvellerde yer almıyor olması.