Düşündüğünüz dek tehlikeli 5 ülke

Düşündüğünüz dek tehlikeli 5 ülke
Düşündüğünüz dek tehlikeli 5 ülke
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Selen KALDIRIM/ email protected

Tehlikesiz ve mutlu bir tatil devretmek için sizin lehinize olan bir numaralı kural, yolculuk etmeden önce kasıt rotanızı tanımak. Tecrübe ve bilgi eksikliği, büyük bir tecrübe ve büyük bir bela arasındaki ince çizgidir. Haritada sörf yaparken elini salladığın her yere kolayca gidebilmeniz fikrini unutalım. Natürel ki Afika’ya gitmek istiyorsunuz, şüphesiz oysa Brezilya’da festival hayalleriniz var…  ‘Bir şey olmaz yaa’ diye çıktığınız yolculuk yolundan harap halde dönmemeniz için bazı şehirlerin güvenliği konusunda sizi uyarmamız gerekiyor.

EN TEHLIKELI BÖLGELER

İngiliz Telegraph gazetesinin, dünyanın gezi güvenliği yardım şirketi International SOS ve 2017 Global Terörizm İndeksi verilerinden yola çıkarak yayınladığı haritada, 2018 ’in “gezi riski taşıyan” ülkelerini görüyorsunuz.

Eğer bir geziye çıkmak, yurt dışarıya tatil yapmak gibi hevesleriniz varsa bu haritaya bir göz atın derim.

NE NESIL RİSKLER VAR

Seyehat etmek isteyen insanların gidecekleri ülkelerde karşılaşabilecekleri olağanüstü durumları ifade eden listede doğal afetler, terör, yol güvenliği, sağlık durumu problemleri, kabahat oranları gibi güvenlik problemleri öne çıkıyor.

Gezi talebi yüksek olan aşağıdaki ülkelerden birine gerçekleştireceğiniz muhtemel ziyaretler için birkaç uyarıda bulunalım.

MEKSİKA -ACAPULCO

Meksika , ayrıca Pasifik keza de Atlantik kıyılarında plaj tesisi sıcak noktalarına sahip olmasına rağmen, son yıllarda kötü oyunlara buluşan turistlerin hikâyeleriyle doldu. Uyuşturucu çeteleri, Meksika’nın çoğu bölgesinde cezasız kalıyor. Bu da şiddete eğilimi artırıyor. Şiddetin etkilediği en popüler yerler batı kıyısında, bilhassa de Acapulco ve Puerto Vallarta.

Bu şehirlere yolculuk ediyorsanız, nereye gittiğinizi bütün olarak bildiğinizden emin olun. Tur rehberinizle geçin ve mümkünse tatilinizi durdurun. Evvelden planlanmış bir plan olmadan kimsesiz ya da grup halinde buluş, Meksika’nın bu iki şehri için ideal değil.

Düşündüğünüz kadar güvenli olmayan 5 ülke

MISIR -KAHİRE

Dünyanın yedi harikasından birini ziyarete gitmek anlaşılabilir bir sebep ama Arap Baharı ayaklanmasından bu yana, Kuzey Afrika’daki çoğu ülke bu manâlı turizme aç kaldı. Amerika, Kanada ve İngiltere hükümetleri, vatandaşlarına bu konuda dinç gezi tavsiyeleri verdi. Buraya dolaşmak hala muhtemel fakat çok önemli önlemler alınmalı. Gelecekte Mısır’ı ziyaret etmeyi seçim ederseniz bir uzman tur rehberiyle gezi etmeniz en iyi tercih olacak.

Düşündüğünüz kadar güvenli olmayan 5 ülke

HİNDİSTAN -MUMBAİ

Yalnızca meşhur çaylarıyla yok, Hindistan’ın sunacağı fazla şey var. Barbar büyük şehirlerden kırsal köylere kadar, kültürel, dini ve endüstriyel çeşitlilik alanıyla epeyce popüler bir rota. Bir milyardan pozitif insanla, Hindistan az daha dünyanın her yerinde.

Düşündüğünüz kadar güvenli olmayan 5 ülke

Bu fazla fakirlik prevalansı, turistler için bezginlik verici ülkü geldi. Ülkenin çoğu bölgesini görmeyi planlıyorsanız, bir otomobil ile bir sürücü kiralamak en iyisi. Hala nispeten ucuz ve sizi dehşet kalabalıklardan koruyabilir.

Çok artı yabancı para (yerel para birimine ihtiyacınız olacak) veya gösterişli mücevherler getirmekten kaçının. Hindistan’ın su arıtma standartları Kuzey Amerikalıların kullandığı ile benzer olmadığından, ne yediğinize ve içtiğinize uyarı edin. Gıda ile ilgili hastalık yaygın; bu yüzden tedbir alın. Kaynatılmamış su, yıkanmamış meyve ve sebzelerden kaçınmak sizi daha güvenli tutacak.

Düşündüğünüz kadar güvenli olmayan 5 ülke

GÜNEY AFRİKA- JOHANNESBURG

Büyük safarileri, şarap turizmi, dalış ve saf doğal güzelliğinin cazibesi Güney Afrika’yı ziyarete gitmek için inanılmaz sebepler. Cape Town, şarabı ve korunan oyun rezervleri gibi böylece çok davetkar turistik yer olsa da, Johannesburg gibi öteki şehirler fazla kalabalık ve güvenli olmayan. Zengin ve yoksul arasındaki bariz tezatlarla uğraş var. Bir bölgeye rehber eşliğinde günübirlik turlar yapmanız ve yoğun bölgelerde gece yalnız seyahat etmemenizden yanayız. Hırsızlık, gasp, taciz gibi olaylar için oldukça müsait saatlerden uzakta durun.

Düşündüğünüz kadar güvenli olmayan 5 ülke

BREZİLYA- SAO PAULO

Birçok insan, Brezilya’daki en büyük şehirlerin – Rio de Janeiro ve Sao Paulo-dünyanın en yüksek turizm suç oranlarından birine sahip olduğunun farkında yok. Yankesiciler ve silahlı soyguncular sokaklarda cirit atıyor. Abartılı eşyalar veya çok artı nakit para getirmekten kaçının, cüzdanınızı arkadaki ceplere veya üstteki kısımlarda yer alan bölmelere sokmayın; net çalınır. Çoğu insan Brezilya mahallelerine girerek yerel kültürü yaşamaktan haz alır. Organize bir grup eşliğinde olmadan bunu yapmak oldukça riskli.

Düşündüğünüz kadar güvenli olmayan 5 ülke